Skenderovi izabranici su izgubili 1:0 golom iz jedanaesterca u 89. minuti, no Dinamu je to bilo nedostatno…

Juniori NK Osijek, baš kao i naši Kadeti, igrat će u finalu nogometnog Kupa Hrvatske! Uzvratna utakmica u Maksimiru između Modrih i Bijelo-plavih završila je pobjedom Dinama od 1:0, ali je u osječkom Donjem gradu bilo 2:0 za izabranike Dine Skendera koji će u finalnom dvoboju igrati s Lokomotivom u Ivankovu.

Jedini pogodak za domaćina postigao je Marin u 89. minuti iz kaznenog udarca nakon što je Vojnović napravio prekršaj u šesnaestercu. Zagrepčani su imali više od igre, što i ne čudi jer je Osječanima već u 25. minuti, zbog drugog žutog kartona, isključen Magdić.

„Penal“ više nije bio bitan

Nije gostima bilo lako izdržati u takvim okolnostima jer je Dinamo koristio brojčanu prednost i napadao, ali u prvom poluvremenu ipak nije dolazio u izrazite gol-šanse. One su stigle u nastavku susreta kada je bilo nekoliko opasnih situacija pred vratima Barešića. U 52. minuti Pršir je iz slobodnog udarca pogodio lijevu vratnicu, potom je Koreanac Gyuhyeong imao dvije lijepe situacije u 70. i 76. minuti, kao i Kapitanović nešto kasnije.

Međutim, osječki čuvar mreže je u tim prigodama ostao nesavladan. Na drugoj strani, dvije vrlo izgledne situacije za vodstvo Osijeka propustio je Mišković. Prvi puta nije uspio driblingom nadmudriti istrčalog Klemenčića, dok je u drugoj prilici pucao pokraj gola. Jedini pogodak vidjeli smo u samoj završnici susreta u već opisanoj situaciji, a nakon toga Dinamo više nije imao ni vremena, ni mogućnosti nešto značajnije napraviti. Osječani su u Maksimiru proslavili još jedan ulazak u finale Kupa!