Četvrti puta za redom Osijek je imao vodstvo nakon prvog poluvremena u Maksimiru, a ovaj puta ga nije ispustio…

Kakav je to bio dan Osječana u metropoli! Mnogi ni u snovima nisu mogli zamisliti situaciju da će Bijelo-plavi ostvariti trostruki uspjeh u Maksimiru, slaveći na kraju svih svojih nastupa. Kadeti su izborili finale Kupa Hrvatske, isto je uspjelo i juniorskoj momčadi, a šlag na torti bila je pobjeda naših prvotimaca u derbiju, također s Dinamom.

Osijek je napravio ono što nikada nitko ranije na takav način nije uspio na maksimirskom stadionu, vraćajući se kući s učinkom „tri od tri“ u smislu priželjkivanoga i ostvarenoga. Mlađim kategorijama ćemo posvetiti poseban prostor, a ovom prigodom fokus stavljamo na tri osvojena boda Zekićevih izabranika protiv lidera na prvenstvenoj ljestvici.

Koncentracija nije posustala

Prvo nas je poluvrijeme toliko podsjetilo na tri prethodna međusobna dvoboja ova dva rivala u kojima su Modri bili domaćini. U svima su Osječani poveli već u prvih dvadesetak minuta, što se dogodilo i u srijedu. I uvijek se na odmor odlazilo s prednošću gostiju, da bi onda Dinamovci u drugih 45 minuta sve svoje snage usmjerili u napad, kako bi barem izbjegli poraz, ako već ne mogu doći do punoga plijena.

Ovaj puta nisu bili te sreće u završnim minutama, kao u dva navrata prije toga jer su osječki nogometaši očito izvukli određene pouke u prijašnjim iskustvima. Koncentracija je bila maksimalna sve do posljednjeg sučevog zvižduka, odlični Malenica je ostao nesavladiv za Soudanija, Gavranovića, Hajrovića, Benkovića i ostale koji su mu učestalo prijetili.

Dobro posloženi Bijelo-plavi

I nije samo osječki čuvar mreže zavrijedio čestitke. Svoj su posao odradili i ostali za koje se Zekić ovom prigodom odlučio, slažući taktiku kako se najbolje suprotstaviti Dinamo. I pritom mu se mora priznati da je pogodio. To se odnosi i na pozicije koje je namijenio Hajradinoviću i posebice Mariću, što je prilično zbunjivalo domaćina jer su Benković i Rrahmani došli u situaciju da im lopta bude puno češće u nogama nego Doumbiji, Ademiju i ostalim veznjacima Modrih.

Boban je stalno „maltretirao“ zadnju liniju domaćih i još jednom pokazao silnu energiju, a bio je i ovaj puta u pravo vrijeme na pravom mjestu za postizanje pogotka. Jedinog i odlučujućeg za treći trijumf Osijeka na maksimirskom stadionu otkako je HNL-a. Čestitke i navijačima koji su pratili Bijelo-plave i na ovom gostovanju, lijepo je vidjeti zajedničku proslavu trijumfa s igračima i osjetiti obostrano zadovoljstvo…