Grezda je već neko vrijeme izvan momčadi, dok se na ozljede žale Boban, Barišić i Lopa.

Pobjeda Bijelo-plavih ovoga tjedna u Zagrebu vratila je zadovoljstvo među Bijelo-plave i njihove navijače, ali je ostavila i određene posljedice. Naime, u Maksimiru  je pravu bitku s braničima Dinama vodio Gabrijel Boban, a u više je navrata morao zatražiti i liječničku pomoć, posebice kada mu je stradao gležanj, zbog čega je bio prisiljen i ranije napustiti igru.

Njegova je situacija uoči novoga derbija, ovaj puta s Rijekom na Rujevici, takva da je i dalje sasvim neizvjesno hoće li u posljednje vrijeme najučinkovitiji igrač Osijeka biti osposobljen za ogled s aktualnim prvakom.

Dosta posla za fizioterapeute

Znamo da u posljednjim utakmicama u našoj momčadi nema Erosa Grezde koji „vuče“ ozljedu još od reprezentativnog nastupa za Albaniju protiv Norvežana. Također je gležanj u pitanju, a najbrži je osječki prvotimac imao i taj peh da je udarac na isto mjesto zadobio u ogledu s Lokomotivom, pa se njegova stanka od tada odužila i još će malo potrajati.

U završnici prvog poluvremena utakmice s Dinamom u jednom je dvoboju nastradao i Dmytro Lopa, a poteškoće ponovno osjeća i kapetan Borna Barišić, tako da klupski fizioterapeuti ovih dana imaju dosta posla.

S obzirom na sve, neizvjesno je s kojom će jedanaestoricom Zoran Zekić krenuti na Riječane, no tko god bude u sastavu očekuje se isti pristup kao i u Maksimiru kojega su Osječani napustili u pobjedničkom raspoloženju.