Bijelo-plavi danas gostuju na Rujevici. Utakmica počinje u 19 sati, a aktualnosti s utakmice vam donosi MMM.

RIJEKA - OSIJEK 1:0

90' + 4 kraj utakmice na Rujevici, Osijek je pokleknuo u posljednjim minutama i ostao bez boda. No, još će se komentirati situacija koja je prethodila pogotku, kada je Barać čekao na ulazak u ugri, ali mu to Jović sa svojim pomoćnikom nije dopustio i gosti su kapitulirali u trenucima kada su imali dva igrača manje na terenu. 

90' ušao je Šimunec umjesto Jambora. 

88' Rijeka u samom finišu dolazi do pogotka. Osječani su bili s devetoricom igrača jer sudac Jović nije dopustio Baraću da se vrati u igru nakon intervencije fizioterapeuta, Gorgon je pucao, Malenica uspio odbiti loptu, ali samo do Puljića koji je Kekov adut s klupe i pospremio je s nekoliko metara loptu u mrežu za 1:0. Bijelo-plavi su žestoko prosvjedovali zbog Jovićeve odluke, ali uzalud, morali su krenuti s centra. 

88' 1:0 - PULJIĆ 

83' mijenja i Kek. Puljić umjesto Hebera. 

82' izlazi Lopa, ulazi Mudražija.  

75' igru napušta Pavičić, ušao je Kvržić. 

74' drugi žuti karton za Marića koji je isključen zbog prekršaja na suparničkoj polovici terena. Osijek ostaje s igračem manje. 

73' još jedna lijepa prigoda za domaćina. Žuta centrira, ostao je sam Gorgon i pucao glavom, no daleko pokraj desne vratnice. 

68' izlazi Hajradinović, ući će Bočkaj. 

67' velika prilika za Rijeku! Gorgon je izmaknuo pozornosti osječke obrane, a kada je Malenica gotovo na samoj gol-liniji krenuo na njega, vratio je loptu u sredinu prema Pavičiću koji iz idealne situacije ne pogađa mrežu nego promašuje vrata. 

65' ušao je Gorgon umjesto Čolaka. 

63' vrlo atraktivan potez Acostyja "škaricama" s 15 metara, malo je nedostajalo da pogodi okvir vratiju, a dobio je veliki pljesak. 

58' pomalo nespretna reakcija Sluge na petercu, ali je potom dosuđen prekršaj nad domaćim vratarem. 

53' na drugoj strani velika šansa za Riječane! Župarić je idealno proigrao hitrog Acostyja koji je uspio pobjeći Miloviću i snažno pucati u kaznenom prostoru, no Malenica je fantastično reagirao!

50' prava prigoda za Bijelo-plave! Lopa je pucao po zemlji, nakon asistencije Marića, Sluga je praktički već bio svladan, ali lopta ipak ide zamalo pokraj desne vratnice. 

46' počinje drugi dio susreta. Na tribinama je 5.101 gledatelj s kupljenom ulaznicom. 

45' kraj prvog poluvremena u kojem nema golova. 

40' Šorša dugo "vuče" loptu u brzoj kontri, potom je predaje Hajradinovića koji traži Bobana u sredini, a Punčec spašava u posljednji trenutak. 

39' prva prava prigoda u kojoj se našao Heber nakon dubinske lopte Bradarića. Malenica je napustio svoj vratarski prostor, ali nije uspio doći do lopte, srećom pa Brazilac potom nije bio precizan udarcem s lijeve strane, kada je mreža ostala nezaštićena... 

37' požutio je i Marić. 

30' prošlo je pola sata utakmice, nema pogodaka na Rujevici niti onih pravih, izrazitih šansi. 

26' Lopa je dobio žuti karton.

23' malo se "zagužvalo" pred klupom Osječana gdje je pao Čolak, no brzo se sve smirilo i igra se nastavlja. 

21' nakon ubačaja Lope iz kuta Milović je najviši pred vratima Rijeke, ali lopta odlazi nekoliko metara pokraj desne vratnice. 

21' Šorša je na centaršutu, skače Mioč u kaznenom prostoru, samo je korner za goste. 

18' Acosty ubacuje s desnog krila, na loptu kreće Heber koji tek zamalo kasni uz uzdah riječkih navijača... 

18' Barać danas igra na lijevom boku umjesto Barišića, ubacuje loptu u sredinu prema Hajradinoviću koji nije dobro zahvatio loptu, pa je Sluga imao laku zadaću. 

15' žustro se igra u prvih petnaestak minuta, prema očekivanju i najavama jednih i drugih. 

7' Mioč nije uspio iskontrolirati loptu, Acosty to koristi za asistenciju Čolaku koji ulazi s desne strane u šesnaesterac i puca, a Malenica pokazuje sigurnost u prvoj intervenciji. 

2' u kontri su Hajradinović i Mioč, ipak nema prvog udarca prema vratima. 

1' počeo je derbi na Rujevici. 

Sudit će F. Jović, a pomagati mu I. Modrić i I. Krmar, te iza golova još dvojica dodatnih pomoćnika D. Mlakar i I. Vučković (svi su iz Zagreba). 

Za Rijeku će igrati: Sluga, Župarić, Punčec, Raspopović, Zuta, Bradarić, Grahovac, Pavičić, Acosty, Heber i Čolak. Na klupi su: Prskalo, Escoval, Kvržić, Črnic, Gorgon, Puljić i Capan. 

Osijek će igrati u sastavu: Malenica, Škorić, Milović, Šorša, Barać, Jambor, Mioč, Lopa, Hajradinović, Boban i Marić. Pričuve su: Santini, Bočkaj, Šimunec, Mudražija, Pušić, Čikvar i Pervan. 

Još je jedan derbi pred Osječanima, ovaj puta u gostima kod Rijeke. Zoran Zekić ne može za ovu utakmicu računati na ozlijeđenog kapetana Barišića i Grgića, od ranije nema ni Grezde, zbog alergije je otpao Ejupi, dok je Boban primio "blokadu" i našao se u momčadi iako je njegov nastup bio pod velikim upitnikom. 

Srdačan pozdrav s Rujevice!