Zekić smatra da su suci mogli drukčije reagirati jer su gosti imali samo sedmoricu igrača u polju kod primljenog gola…

Kada se poraz doživi u samome finištu utakmice, onda su obično „vruće“ glave, posebice one trenerske prije službenih izjava za medije. Zoran Zekić je na konferenciji za novinare ipak bio prilično smiren, iako nije propustio prokomentirati događaje na terenu u smislu nekih sudačkih odluka:

Čestitao bih Rijeci na pobjedi. Nije lako dobiti gol ovako na samome kraju utakmice koja je bila dosta čvrsta, no ne baš i osobito kvalitetna. Malo smo bili nedorečeni u prvom poluvremenu što se tiče izlazaka prema njihovom šesnaestercu, napadački nismo bili dovoljno konkretni, što smo u nastavku malo popravili. Rijeka je imala svoje šanse, mi smo imali onu Lopinu, a odluka je, eto, pala u 88. minuti. Znate da nije moj stil pričati o suđenju, međutim, nije mi jasan ovaj kriterij suđenja. Ako je Marić dobio dva žuta kartona, onda je Čolak također trebao biti sankcioniran jer je imao barem šest žustrijih startova, a nije kažnjen. Osim toga, situacija kod pogotka je bila specifična, istaknuo je trener Osječana.

Tri igrača manje u toj 88. minuti

Posebno se Zekić osvrnuo na okolnosti koje su prethodile Puljićevom pogotku, smatrajući da su suci trebali drukčije reagirati:

Igrali smo bez isključenog Marića, Mudražija nam je ostao ležati u protivničkom kaznenom prostoru, a Baraća suci nisu pustili da se vrati u igru nakon intervencije fizioterapeuta uz aut-liniju. Dakle, u tim smo trenucima imali čak tri igrača manje u polju i nismo se uspjeli obraniti. No, time zaista ne bih želio umanjiti zasluženost pobjede Rijeke. Mogu reći da je atmosfera bila dobra, volim kada je tako, malo „nabrijanija“ kao i uvijek kada gostujemo ovdje, a žao mi je, naravno, što nismo ostali neporaženi.

Plod želje i ustrajnosti

Matjaž Kek je bio zadovoljan osvojenim bodovima i činjenicom da gosti nakon pobjede nad Dinamom nisu bili tako uspješni i na Rujevici…

Očekivano teška utakmica s puno duela i agresije. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili i čestitam svojim igračima. Nagradila ih je ta želja i ustrajnost, a Osijek se još jednom pokazao kao čvrst i organiziran suparnik. Znao sam da su oni imali dan odmora manje za regeneraciju nakon teškog dvoboja u Maksimiru, zato sam cijelo vrijeme tražio taj ritam i pritisak na njihovoj polovici. Nismo bili baš odlučni u zadnjih tridesetak metara, no opet smo stvorili dvije-tri sjajne šanse i kada se one „zapucaju“ lako te može sustići kazna na drugoj strani. Ipak, taktički smo dobro odigrali i nismo im dali prostora da nam uđu u brzu tranziciju. Posrećilo nam se da su nam dva igrača s klupe donijeli pobjedu.