I reakcije nazočnih u kinu „Urania“ su svjedočile da je riječ o nečemu uistinu posebnom u svakom pogledu.  

Prezentacija novog stadiona Nogometnog kluba Osijek imala je značajan odjek ne samo u medijima, nego i u nogometnim razgovorima diljem Hrvatske. To zapravo i ne čudi, budući da je riječ o projektu kakvog dosad nije bilo u hrvatskom nogometu, da se istovremeno kreće u izgradnju i novog stadiona i suvremenog kampa za mlađe kategorije.

Prema reakcijama onih koji su nazočili predstavljanju u osječkom kinu „Urania“ mogli smo nedvojbeno zaključiti da su bili vrlo ugodno iznenađeni, mnogi i impresionirani onim kako bi trebalo izgledati buduće zdanje NK Osijek s cjelovitim kompleksom na Pampasu.

I gradonačelnik je oduševljen

Meštrovićevu prezentaciju nije propustio ni gradonačelnik Ivan Vrkić koji nije skrivao oduševljenje onim što je vidio i čuo, naglašavajući kako je riječ o projektu koji ima posebnu važnost za grad Osijek u cjelini.

Sve mi izgleda savršeno, a siguran sam i drugima koji su vidjeli projekciju novoga stadiona. Dvojac M-M, Mészáros i Meštrović, ispunio je već sada moja očekivanja i ja sam sretan čovjek što sam imao čast omogućiti im da svoju kreaciju i svoj svijet budućnosti dovedu u sadašnjost. S tim je budućnost već stigla u Osijek, rekao je Vrkić prošloga četvrtka.  

Kao u najljepšim snovima!

Pogođen je i prostor u kojem je održano predstavljanje, budući da je kino dvorana „Urania“ bila idealna za ovakav događaj, kojemu je nazočilo više od 200 pozvanih gostiju i novinara. Nitko nije mogao ostati ravnodušan jer će i stadion i kamp biti nešto posebno, zasigurno jedinstveno na ovim prostorima.

Već tijekom same prezentacije, šuškalo se među nazočnima o tomu da sve izgleda kao u bajci i nekim najljepšim snovima, pa se mobitelima cijelo vrijeme „fotkalo“ ono što se u slajdovima moglo vidjeti na velikom projekcijskom platnu. I zato je ta priča o „labudu nakon ružnoga pačeta“ već danima središnja tema među Osječanima, a sve će imati još i veći odjek kada se na ljeto krene s radovima…