Dugo su „Lokosi“ bili iznimno neugodan gost u Gradskom vrtu, no u posljednje dvije sezone je ipak drugačije.

Možda neki ne znaju, ali Lokomotiva je, otkako je postala prvoligaš, jedan od najneugodnijih gostiju u Gradskom vrtu! Doduše, statistika se u posljednje vrijeme počela mijenjati i Osijek ima tri pobjede zaredom u posljednjim međusobnim dvobojima. Međutim, dugi niz godina je bilo drugačije.

Primjerice, u razdoblju od kolovoza 2010. do listopada 2016. Bijelo-plavi u devet uzastopnih domaćih utakmica s „Lokosima“ nisu osvojiti sva tri boda, a pritom su šest puta teren napustili kao poražena momčad. Puno se o tomu i pričalo i pisalo, kao o vrlo ružnoj i negativnoj tradiciji, koja srećom nije produžena i u zadnje dvije sezone…

Prva utakmica – uvjerljiv trijumf

Inače, prvi puta su se Osijek i Lokomotiva u borbi za prvenstvene bodove na našem stadionu sastali 24. listopada 2009. kada je domaćin slavio s uvjerljivih 3:0.

Strijelci su tada bili Knežević (23.), Jugović (39.) i Nikšić (67., a Osječani su igrali u sastavu: Kardum, Ibriks, J. Pranjić, Vida, Đikić, Kurtović (od 66. Todorčev), Jugović, Šorša (od 81. Vidaković), Knežević, J. Barišić (od 66. Nikšić) i Miličević. Momčad je s klupe vodio Tomislav Steinbruckner. Za Lokomotivu su nastupili: Kelava, Bajto (od 71. Cerovec), T. Puljić, M. Bagarić, Martinac, Peko, Maleš, Vrsaljko, Havojić (od 63. Vila), Antolić i D. Pandža (od 54. Jelić). Trener je bio Roy Ferenčina.