U 23. kolu naš je trećeligaš svladao Đakovo Croatiju s 2:1, pa i dalje drži čelnu poziciju na tablici.

Momčad Osijeka II još jednom je osvojila bodove u natjecanju Treće HNL Istok. Ovaj puta je to bilo u susretu 23. kola, protiv Đakovo Croatije na stadionu Olimpije u Donjem Gradu.

Osječani su tijekom cijeloga susreta bili bolji od svojih gostiju, a na kraju su slavili s 2:1. Nakon propuštene prilike Durdova, domaćina je u vodstvo doveo Hudeček koji se u 18. minuti odlično snašao u kaznenom prostoru, u velikoj gužvi ispred protivničkog vratara, te s desetak metara pogodio mrežu. Samo osam minuta kasnije već je bilo 2:0. Talys je loptu s lijeve strane ubacio u peterac gdje je nespretno reagirao Damjanović i postigao autogol.

Izdvojili se Osijek II i BSK

Napadali su domaći i nakon sigurnog vodstva, bilo je još prilika i polušansi, ali se rezultat do odlaska na odmor nije mijenjao. Početkom drugog poluvremena Talys je pogodio vratnicu dobrim udarcem s 20-ak metara, a ubrzo nakon Đakovčani su uspjeli smanjiti rezultat.

Bilo je to u 55. minuti, kada je Brdarić s desne strane ušao u kazneni prostor i mirno matirao Kukića. Pokazalo se da je to bio i konačni ishod susreta u kojem su Bijelo-plavi odmarali nekolicinu standardnih igrača, no nisu dopustili nikakvo iznenađenje.

Za Osijek II su igrali: Kukić, Hudeček, Šalinović, Ćosić, Lončar, Talys, Jakšić, Soldić (od 63. Filipović), Mišković (od 59. Pongračić), Juranović i Durdov (od 72. Pilj). U derbiju kola BSK je u Ivankovu svladao Bedem s 3:2. Vodeći Osječani imaju 48 bodova, drugi je BSK s 45, a trećeplasirana Koprivnica ima 41 bod.

Treća HNL Istok: Ljestvica, strijelci, raspored i rezultati - link