Osječani nisu uspjeli izboriti play-off u državnom prvenstvu u futsalu, ali se ne može reći ni da su podbacili ove sezone.

Završila je sezona za još jednog osječkog prvoligaša. Naime, posljednju utakmicu u državnom prvenstvu u futsalu prošloga je petka odigrala momčad Osijek Kelmea koja je je u slavonskom derbiju poražena na gostovanju kod Broda sa 4:1. Osječani su na kraju završili na devetom mjestu od 12 prvoligaša, što je ipak slabije od očekivanoga s obzirom da su tijekom sezone zauzimali i šestu poziciju koja vodi u play-off.

Međutim, ne može se ipak govoriti o podbačaju jer je, primjerice, jedan Nacional ostao bez doigravanja, a i činjenica je da drugi ulažu više, što zasigurno utječe i na konačni plasman…

„Brokeri“ u doigravanju s Cedevitom

Priliku za još dvije utakmice u ovoj natjecateljskoj godini dobili su košarkaši Vrijednosnica Osijek, odnosno izborili su se za mjesto među osam klubova koji kreću u u završnicu HT Premijer lige, nakon okončanog osnovnog dijela Prvenstva. Jasno je da Osječani nemaju gotovo nikakvih izgleda eliminirati prvaka Cedevitu, ali je već i proboj u play-off dobar učinak Krstićeve momčadi.

Prvi ogled sa Zagrepčanima je na rasporedu u srijedu, 2. svibnja u Domu sportova, dok će se u subotu igrati u Gradskom vrtu. Što se, pak, tiče nogometašica Osijeka, one su gostovale u Mihovljanu gdje su ostvarile još jednu laganu pobjedu, ovaj puta protiv Katarine Zrinski rezultatom 8:0.