Na programu je i Dron Race Kup Hrvatske koji će svakako biti vrlo atraktivan.

Osijek Drone Expo – prvi hrvatski Sajam dronova – održat će se 12. i 13. svibnja na Pampasu. Osječane očekuje atraktivan događaj koji će ponuditi izložbu dronova, panele i predavanja, radionice za djecu i sve koji žele sklopiti vlastiti dron.

Također ćemo imati prigodu vidjeti računalne simulacije letenja race dronova, utrku Dron Race Kup Hrvatske, nagradne igre, dakako uz druženje i zabavu. Prvog dana manifestacije predstavit će se proizvođači dronova, kao i tvrtke koje ih koriste. Planirani su paneli i predavanja o poslovnom i zabavnom korištenju dronova, bit će prezentirane nove tehnologije i način korištenja, problematika, regulative, zakonodavstvo i pravila, rekao je direktor tvrke Osječki sajam Alen Vukašinović, jedan od inicijatora ove manifestacije.

Svoj štand ima i NK Osijek s promotivnim materijalima i aktivnostima, podržavajući ovaj zanimljiv i novi projekt u našem gradu.

Djeca mogu osvojiti prave dronove

Dakle, bit će upriličene edukativne radionice za sve koji žele doznati kako sklopiti vlastiti dron (programiranje, printanje rezervnih dijelova na 3d printeru itd.), a djecu očekuju nagradne igre u kojima će imati priliku osvojiti prave dronove!  Posjetitelji će se moći uvjeriti i u inovativnu i bogatu gastro ponudu bez koje je svaki sajam nezamisliv.

Subota je rezervirana za trening i kvalifikacije, a najzanimljiviji natjecateljski dio planiran je za nedjelju. Naime, tada je na rasporedu utrka Dron Race Kup Hrvatske na posebno uređenoj stazi. Najbolje očekuje bogat nagradni fond, a i drugi dan Sajma dronova završit će druženjem i zabavom uz DJ-eve. Nedjeljni je početak u 10 sati.