Trener Bijelo-plavih  je istaknuo kako Osijek nikada ranije nije odigrao ovako dobru utakmicu s Hajdukom u gostima.

Podijeljenih je osjećaja bio Zoran Zekić na konferenciji za novinare po svršetku derbija na Poljudu. Njegova momčad ni ovaj puta nije izgubila na Poljudu, ali je zasigurno zaslužila i više od remija prema prikazanoj igri i stvorenim prigodama. Stoga su i prve rečenice osječkog kormilara bile izrečene u tom kontekstu:

Ne mogu reći da sam presretan jer mislim da smo trebali uvjerljivo dobiti utakmicu! Imali smo zaista puno prilika i mnoštvo dobrih izlazaka prema suparničkim vratima, ali nismo bili dovoljno konkretni. Mislim da Osijek dugo nije odigrao ovakvu utakmicu na Poljudu, čak se usuđujem reći i nikada otkako je Hrvatske lige! S te strane sam zaista ponosan na svoje igrače jer su se držali onoga što smo se dogovorili,  analizirajući igru Hajduka. Puno smo ih puta mogli kazniti, nažalost, zabili smo samo jedan pogodak.

Prisjetio se Zekić nekadašnjeg razdoblja, kada je preuzimao klupu Osijeka, uspoređujući ondašnje i sadašnje vrijeme...

Prije nego li sam došao u Gradski vrt, bilo je to prije dvije i pol godine, Osijek je ovdje izgubio s 3:0, a moglo je biti još i gore jer se sjećam da je domaćin imao posjed lopte 82-18. Stoga mislim da pružiti ovakvu partiju nikako nije za podcjenjivanje. Osobno sam sebi najveći kritičar, kao i svojim igračima, no mislim da smo ovom utakmicom pokazali da smo na dobrom putu.

Neopravdano poništen pogodak

Zaključili su i splitski novinari da su Osječani bili puno bliže pobjedi od domaćina, no Zekić nije mogao biti do kraja zadovoljan:

Moramo biti konkretniji, nije  baš da smo zaigrali neopterećeno jer da je bilo tako, zabili bismo još poneki pogodak. Ne znam čemu strah kada dođemo u šansu. Da smo malo hrabriji i rezolutniji, sigurno bismo se sada još ljepše osjećali iako je i ovako dobro. Moram reći da se ne želim baviti nikakvim analizama suđenja, ali je činjenica da nam je u prvom poluvremenu poništen čist gol. Nije mi jasno dodvoravanje ikome u situaciji kada nikome ništa ne treba na tablici. Koliko sam prošao seminira i edukacija, u takvim situacijama, kada je situacija kod signaliziranja zaleđa na „knap“, stalno slušamo da se daje prednost napadaču, pa me smeta što to nije bilo i sada tako.  

Putokaz na čemu treba više raditi

I opet se ponovila teza da je Osijek igrao protiv slabijih protivnika kao u derbijima, sigurno bi se borio za naslov prvaka...

Treba znati da nama sezona traje već gotovo godinu dana. Bio bih naravno sretniji da smo bolje rješavali te utakmice s klubovima iz donjeg doma i da nismo izgubili toliko bodova protiv njih. To nam je putokaz na čemu dalje moramo najviše raditi, no generalno gledajući moramo biti zadovoljni.

Na pitanje hoće li Bijelo-plavi iduće sezone očekivati određeni iskorak, Zekić je odgovorio:

Očekuje se, da. I ja bih želio da budemo barem stepenicu više i da smo, što se tiče plasmana, konkuretniji Dinamu, Hajduku i Rijeci . Međutim, mnogi zaboravljaju da se se više u HNL-u nikoga ne može lagano pobijediti. Sve je više  privatnih vlasnika, sve je više i stranaca što se meni baš i ne sviđa i neka se nitko ne ljuti, ali mi je nenormalno da Hajduk, recimo, ima 6-7 stranaca u početnoj jedanaestorici. Mislim da to nije put kojim bi trebao ići hrvatski nogomet, ali smo svi postali opterećeni rezultatom i kupovinom nabrzinu.

Hajduk ostao bez ritma

Trener Hajduka Željko Kopić na kraju je mogao biti zadovoljan rezultatom jer njegova momčad nije izgubila iako je pokazala manje u odnosu na goste:

Prvo poluvrijeme smo bili dosta dobri, držali smo se taktičkog plana, ali smo imali dosta problema s protivničkim dubinskim pasovima iza naše zadnje  linije. Znali smo da Osijek ima par ekstra brzih igrača i da ako ne radimo pravi pritisak da nam se mogu dogoditi problemi. Ipak, zabili smo gol i uz dosta muke usmjerili utakmicu u željenom smjeru. U drugo poluvrijeme smo ušli jako loše, bez prave energije i bez intenziteta. Izgubili smo posjed, Osijek nam se uspio nametnuti i tih dvadesetak minuta nije izgledalo dobro. Nismo više pronalazili pravi ritam i to nas je zapravo koštalo sve do kraja utakmice. Kasnije smo opet uspjeli preuzeti konce igre, ali nije to bilo dovoljno dobro i onako, kako smo to htjeli.

Pitali su Kopića izvjestitelji je li mu iz ove perspektive žao što Bijeli nisu uspjeli polučiti bolji uspjeh u državnom prvenstvu u okolnostima kada su konkurenti ispustili puno bodova?

Ostaje žal, u ovom trenutku nismo u optimalnom stanju i na onoj razini koja bi nam bila potrebna za nešto više. No, pokušat ćemo odigrati što bolje ove dvije posljednje utakmice, protiv Rijeke u borbi za drugo mjesto i s Dinamom u finalu Kupa. Vidjet ćemo koji će nam igrači biti na dispoziciji i nadam se da ćemo uspješno odraditi posao do kraja.