Strijelac pogotka za Bijelo-plave bio je ponajbolji igrač dvoboja s Hajdukom.

Odmah po svršetku utakmice na Poljudu, dok su igrači odlazi s terena u svlačionicu, razgovarali smo s Mirkom Marićem, strijelcem pogotka za Bijelo-plave. Osim gola, Mirko je opet bio jedan od najzapaženijih aktera derbija jer je ponovno pokazao i osjećaj za pravovremeno i točno proigravanje suigrača.

Mislim da smo odigrali jednu od boljih utakmica, možda i najbolju otkako sam ja u Osijeku! Imali smo veliki broj prigoda i po svemu zaslužili pobjedu iako i bod na Poljudu nije loš. Čestitam svim dečkima i idemo sezonu završiti na najbolji mogući način, nadajući se bodovima u Koprivnici. Nadam se da ćemo ponoviti igru iz zadnja dva nastupa i na kraju slaviti.

Šteta zbog preostala dva boda

Ono što navijače veseli je gard kojega je Osijek zauzeo od samoga početka susreta, budući da se igralo bez kompleksa, na sva tri boda…

Nismo imali što izgubiti jer nije bilo nikakvog imperativa. Pokazali smo kako znamo i možemo igrati i poanta je to ponavljati iz utakmice u utakmicu. Ovaj puta smo stvarno svi, od Santinija na vratima, pa do napadača, odigrali odlično. Šteta što nismo uzeli i preostala dva boda. Vjerujem da ćemo protiv Slaven Belupa biti još zadovoljniji.

Marić je golom na Poljudu stigao do brojke sedam u HNL-u ove sezone za NK Osijek, a još je četiri dodao i u Kupu Hrvatske…

Mislim da je puno bitnije da igramo dobro i da se opet dižemo, nego koliko ja golova postižem. Zabio ja, Grezda, Hajradinović, Boban ili bilo tko drugi, to je manje važno. Treba nastaviti igrati dobro, tako se i osjećati i dakako – da ne bude ozljeda.

Vole se nadigravati

Šteta što svaka utakmica Osijeku nije bila derbi jer su Mirko i suigrači bili najbolji upravo u tim dvobojima!

Da, pokazali smo znamo odigrati u derbijima. Inače, dosta je teško u HNL-u igrati kada se netko zatvori i stalno stoji iza lopte. Ove sezone s tim stvarno nismo imali sreće, no kada bi se netko pokušao nadigravati s nama, pokazali smo da smo zaista jako dobra ekipa.