U Gradski vrt je stigao krajem kolovoza prošle godine i do sada je u 28 službenih nastupa postigao 11 golova.

Naš napadač Mirko Marić ove srijede, 16. svibnja, slavi svoj 23. rođendan i NK Osijek mu upućuje prigodne čestitke! Ovaj uvijek nasmijani Hercegovac iz Gruda i sam si je čestitao na najljepši način, golom kojega je postigao na Poljudu, a to mu je bio sedmi prvenstveni pogodak za Bijelo-plave u HNL-u, dok je još četiri dodao u Kupu Hrvatske. Skupio je 28 službenih nastupa u momčadi našeg prvoligaša, 25 u državnom prvenstvu i tri u Kupu.

U Gradski vrt je stigao iz mađarskog Videotona krajem kolovoza prošle godine, zajedno s nekadašnjim suigračem iz mlađih nacionalnih selekcija Bosne i Hercegovine, Harisom Hajradinovićem. Marić je imao čast i zadovoljstvo igrati i za A reprezentaciju Hrvatske i to na China Cupu u siječnju 2017., kada mu je tadašnji izbornik Čačić pružio prigodu protiv Kine i Čilea.

Prvijenac zabio bivšim suigračima

Profesionalnu igračku karijeru započeo je u Širokom Brijegu za koji je odigrao 39 utakmica i postigao 10 golova. Njegov je potencijal prepoznao zagrebački Dinamo koji ga je doveo u svoje redove u ljeto 2014., ali u onoj konkurenciji koja je tada bila u Maksimiru nije dobio šansu. Stoga je upućen na posudbu u Lokomotivu za koju je zaigrao 73 puta, uz 17 postignutih pogodaka.

To mu je bila „odskočna“ daska za Videoton, međutim, nije se baš naigrao među strancima u napadu tog ponajboljeg mađarskog prvoligaša. Odigrao je 15 susreta, a dvaput se upisao među strijelce. Za Osijek je Mirko debitirao 9. rujna protiv Hajduka u Gradskom vrtu (2:1), kada je u 73. minuti zamijenio Lopu. Zanimljivo je istaknuti kako je svoj prvi gol za Osječane postigao protiv svog bivšeg kluba Lokomotive koju je Osijek tada pobijedio s 3:0.