Osijek je u zadnja tri susreta u Koprivnici bio rezultatski uspješan, a godinama prije toga je imao vrlo negativ niz.

Teško je bilo otkriti u čemu je problem, ali nogometaši Osijeka dugi niz godina nisu uspjeli razbiti „prokletstvo“ gostovanja kod Slaven Belupa. Koprivnički stadion kako da je bio „uklet“ za Bijelo-plave“ i stalno bismo se pitali što to Osječanina toliko ne odgovara u Podravini da ne mogu prekinuti negativan niz.

On je potrajao od 2007. do 2015. godine kada su u 13 uzastopnih utakmica „Farmaceuti“ ostvarili čak 12 pobjeda i jedan remi, što nam je svima bilo teško objašnjivo… U posljednje dvije godine toj je tradiciji napokon došao kraj, pa je Osijek u tom razdoblju ostvario dvije pobjede, a jednom je odigrao neriješeno.

Remi nakon proloma oblaka

Najsvježija su nam sjećanja iz rujna prošle godine, kada je osječka momčad u Koprivnici igrala bez pobjednika, a rezultat je bio 1:1. Domaćin je došao u vodstvo golom Vidovića u 28. minuti, dok je duboko u sudačkoj nadoknadi atraktivnim pogotkom izjednačio Škorić.

I taj je dvoboj, odigran u prilično teškim uvjetima nakon proloma oblaka, pokazao koliko se teško dolazi do bodova na ovom gostovanju, iako su gosti imali terensku nadmoć. Za Osijek su u tom susretu igrali: Malenica, Škorić, Barać, Grgić (od 61. Marić) Barišić (od 33. Grezda), Mudražija (od 61. Lopa), Mioč, Bočkaj, Hajradinović, Boban i Ejupi.