U slučaju nove pobjede, ovaj puta na domaćem terenu protiv Slavonije, Osijek II će i teoretski potvrditi ostvarenje svoga cilja.

Četiri su kola do kraja natjecanja u Trećoj HNL Istok, a momčad Osijeka II došla je nadomak ostvarenja svoga cilja. Naime, ukoliko u petak svladaju Slavoniju na domaćem terenu, Osječani će i matematički osigurati plasman u Drugu ligu, u koju ulazi prvak i drugoplasirani trećeligaš.

Poznato je da su Bijelo-plavi već dugo na samome čelu ljestvice i trenutno imaju sedam bodova prednosti ispred najbližeg pratitelja BSK-a iz Bijelog Brda i deset bodova više od trećeplasiranog Međimurja. Stoga je računica vrlo jednostavna. Ako Osijek II svlada i Požežane, izabranici Dine Skendera će biti nedostižni za Čakovčane, čak i da nakon ovoga kola više ne osvoje niti jedan bod, a Međimurje ostvari maksimalan učinak. 

Možda i teoretska potvrda titule 

Možda će Žaper i suigrači ovoga vikenda osigurati i titulu, što će ovisiti i o ishodu dvoboja u Varaždinu gdje se sastaju ugroženi Varteks i BSK. Ako bi gosti ostali bez ijednog boda, to bi značilo da je Osijek II punim pogotkom protiv Slavonije nedostižan i za Žuto-plave koji u pretposljednjem kolu gostuju u Donjem gradu.

Jasno je, dakle, kakav će Osječani imati motiv protiv „davljenika“ iz Požege koji je treći odostraga. Neupitna je razlika u kvaliteti i od domaćina se u petak na stadionu Olimpije (početak je u 17 sati, uz besplatan ulaz) očekuje da i ovaj puta potvrdi status favorita te ostvari još jednu pobjedu u nizu koji je ovoga proljeća zaista impresivan.