Osijek i Split u nedjelju će odlučivati o naslovu državnih prvakinja, a Osječanke do titule mogu i s porazom…

Susret posljednjeg kola državnog prvenstva odigrat će nogometašice Osijeka i to u nedjelju protiv Splita. Upravo će ta utakmica odlučivati i o naslovu prvakinja, budući da su Osječanke vodeće na tablici s maksimalnim brojem bodova dok Splićanke na drugom mjestu imaju tri boda zaostatka.

Nedjeljni derbi na Mačkamami počinje u 17 sati i mogao bi privući veći broj gledatelja jer nakon dugo vremena državne prvakinje o tituli odlučuju na samome kraju sezone. Do sada je sve bilo potpuno izvjesno već daleko ranije, no Split se u ovoj natjecateljskoj godini predstavio kao ozbiljan rival, što je svakako dobro za hrvatski ženski nogomet.

Dodatni motiv za Osječanke

Naše nogometašice ne samo da žele osvojiti još jedan naslov, nego su itekako motivirane i činjenicom da im je splitska ekipa nanijela jedini poraz na domaćoj sceni. Bilo je to u polufinalu Kupa Hrvatske, kada su Splićanke na svom terenu senzacionalno slavile s uvjerljivih 4:1 u što mnogi nisu odmah ni povjerovali, s obzirom na dosadašnju ogromnu dominaciju Osijeka protiv svih protivnika

Maji Jošćak i ostalim djevojkama dovoljan je i bod za još jednu titulu, pa čak i poraz od 0:1 ili 0:2 s obziorom da su Osječanke jesenas slavile u Splitu s 2:0, a imaju i znatno bolju gol-razliku od jedinog konkurenta.