U posljednjem nastupu ove sezone Osijek u Koprivnici želi biti u što boljem i rezultatski uspješnijem izdanju.

Spušta se zavjesa na još jedno nogometno prvenstvo Hrvatske koje je po mnogo čemu bilo i neobično i specifično, ali i zanimljivo jer je ponudilo brojna iznenađenja i puno uzbudljivih utakmica.

Naša momčad u posljednjem kolu danas (petak u 18 sati) gostuje u Koprivnici koja je sve do prije dvije godine bila neosvojiva tvrđava za Bijelo-plave, ali su se okolnosti ipak promijenile o čemu svojedoče tri prethodna nastupa protiv Slaven Belupa na njegovom terenu. Osječani žele nastaviti i produžiti taj niz i pobjednički završiti sezonu u kojoj je onaj osnovni cilj ostvaren.

Barešić pričuva Santiniju

U završnom ogledu u osječkim redovima neće biti Barišića, Baraća, Grgića, Grezde, Malenice i Ejupija, pa je Zekić bitnije morati mijenjati sastav i potražiti neka nova rješenja. Pojedincima će silom prilika namijeniti i nove uloge jer su određene pozicije postale deficitarne, a nisu se uzimali igrači iz Osijeka II koji se bori za naslov prvaka u Trećoj HNL Istok i također ovoga petka ima prvenstvenu utakmicu, u kojoj može osigurati i potvrditi ulazak u Drugu ligu.

U Koprivnici su od mladih snaga vratar juniora Barešić koji će biti pričuva Santiniju te Ilić koji je putovao i na ogled s Hajdukom, ali se tada ipak nije našao na klupi za pričuve. No, ušao je u igri u sudačkoj nadoknadi u dvoboju s Interom, a ovaj puta bi možda mogao dobiti i pravu priliku za dokazivanjem…

Pojedinci su pod povećalom

Lijepo bi bilo prvenstvenu utrku okončati pozitivnim ishodom, po mogućnosti pobjedom. Ofanzivni i napadački gard je nešto što svakako očekujemo od našeg prvoligaša, a pobjednički mentalitet se stvara i na ovakvim utakmicama koje nemaju osobiti natjecateljski značaj, što dakako ne znači da nisu važne.

Spomenuo je Zekić i kako će pod povećalom imati i pojedince koji su dosta oscilirali u formi, kako bi zajedno sa svojim suradnicima i odgovornima u Klubu lakše prosuđivao o njihovim mogućnostima i statusu kojega će ubuduće imati u Gradskom vrtu. Dakle, svi bi trebalo pronaći dovoljno motiva za novo dokazivanje. A i svima će biti ljepše doći na lipanjski početak priprema u slučaju da Osijek u završnom činu sezone na izmaku odigra dobro i rezultatski uspješno.