Nogomet je pokazao svoju nepredvidljivost, a Osječani su ispustili bodove koji su im bili nadohvat ruke…

Osijek je izgubio na kraju sezone od Slaven Belupa koji ga je prvi puta pobijedio u ovoj natjecateljskoj godini. Kako smo i predviđali, bila je to zanimljiva utakmica, neizvjesna sve do samoga kraja u kojoj su Bijelo-plavi bili nadomak pobjede, da bi u posljednjim minutama ostali bez ijednog boda.

To je ta nepredvidljivost nogometne igre jer se sve može potpuno okrenuti u vrlo kratkom vremenskom razdoblju, čemu smo svjedočili na Gradskom stadionu u Koprivnici. Nedavno smo na sličan način komentirali i rasplet dvoboja s Interom, a i sada u zaključku možemo napisati kako su Osječani sve imali u svojim rukama i nogama, da bi na kraju ostali bez ičega…

Bobana zaustavila greda

Unatoč brojnim izostancima i nekim novim, prinudnim rješenjima za kojima je Zekić morao posegnuti, Osijek je izgledao dobro u posljednjem prvenstvenom kolu i to većim dijelom susreta. Težio je nadigravanju baš kao i domaćin, bilo je prigoda na obje strane i nekako je baš u idealnom trenutku Zekićeva momčad došla u vodstvo. Dogodilo se to u završnim sekundama prvog poluvremena kada je Jambor asistirao Mudražiji za njegovu precizan udarac s ruba kaznenog prostora i prvijenac kojega je postigao u dresu našeg prvoligaša.

U nastavku je domaćin počeo pritiskati, Arap je iz daljine pogodio gredu, no i osječki nogometaši nisu čuvali prednost nego su je nastojali povećati i uvesti utakmicu u mirniju završnicu. U tome bi vjerojatno i uspjeli da je Boban izlazak „jedan na jedan“ s vratarom Markovićem pretvorio u gol za 2:0, međutim, lopta je završila na gredi.

Stotinjak sekundi dekoncentracije

Nije nam se s tribine činilo da su Koprivničani nadomak izjednačenju, bez obzira što nisu bili bezopasni, ali je zadnja linija Osijeka uspjevala neutralizirati njihove pokušaje. I onda je uslijedila 73. minuta kada je drugi žuti karton dobio Boban i to na polovici Slaven Belupa, zbog jednog nenamjernog starta. Prethodno je već imao javnu opomenu kojom ga je prvoligaški sudački debitant Čuljak sankcionirao zbog, po njegovoj procjeni, nesportskog ponašanja, odnosno pokušaja iznuđivanja kaznenog udarca.

Ostali su gosti s igračem manje i bio je to signal „Farmaceutima“ da preuzmu više rizika i sve karte bace u napad, što im se isplatilo u samome finišu. Prvo se u 84. minuti u šesnaestercu dobro snašao mladi Rebernik, a samo stotinjak sekundi kasnije Ivanovski je jedan dobar ubačaj pred vrata Santinija okrunio preciznim udarcem glavom za konačnih 2:1. U tim trenucima osječka je obrana loše reagirala i bodovi su olako izgubljeni. Šteta, budući da su Bijelo-plavi svakako mogli puno ljepše i ugodnije završiti sezonu.