Zidar je prošloga ljeta doputovao na utakmicu s PSV-om i uživao u nezaboravnoj atmosferi.

Osječki MMA borac Ivan Zidar jedan je od onih sportaša iz našeg grada koji su vezani uz Osijek, bez obzira što već neko vrijeme u njemu ne žive. U potrazi za boljim uvjetima i afirmacijom u sportu kojemu je puno toga podredio, odlučio se za Skandinaviju i u Švedskoj se priprema za ono što ga očekuje u bliskoj budućnosti. Na početku nam se ukratko predstavio i podsjetio na svoje početke u borilačkim sportovima…

U početku sam se bavio kickboxom i boksom, sve skupa devet godina. Od toga sam sedam godina bio i u hrvatskoj reprezentaciji. Tijekom 2016. odlučio sam se prebaciti u MMA jer već duže vrijeme je to najbrže rastući borilački sport u svijetu. Kada sam donio takvu odluku, želio sam se maksimalno posvetiti novoj disciplini i osigurati si kvalitetne uvjete za rad. Upravo je to uvjetovalo da sam preselio cijeli svoj život u Švedsku jer tamo je najbolji tim u Europi. Sve je borba u životu, a ne samo ono što imam(o) na sportskim borilištima, rekao je Zidar.

Puno se toga počelo događati

Pratiš li NK Osijek i možemo li te spomenuti u kontekstu navijača Bijelo-plavih?

Pratim naravno! Čak pred meč ulazim na ring s „Kohortinom“ pjesmom "Uzalud mi ljudi govore". Prošle godine sam s djevojkom došao u Gradski vrt pogledati Osijek u onoj sjajnoj utakmici protiv PSV-a i bio sam dio nezaboravne atmosfere. Naravno da sam navijač Osijeka, to je moj grad u kojem sam odrastao i koji me zadužio.

Možeš li nam iznijeti neke svoje dojmove i općenito kako doživljavaš NK Osijek?

Mislim da se napokon nešto lijepo počelo događati oko kluba. Zapravo ne nešto, nego jako puno toga! Malo nam fali konstanta u igri, momčad ima dosta oscilacija, ali ne može se sve napraviti u samo 2-3 sezone, a da se prethodno praktički sve sustavno uništavalo zadnjih 15 godina.

Kada ti je sljedeća borba, protiv koga i gdje?

Bit će to početkom lipnja, nažalost, ne smijem još objaviti kada i s kime te u kojem gradu. No, u svakom slučaju planiram odraditi još tri borbe tijekom ove godine.

Foto: Tapology