Dino Skender ističe kako će za Lokomotivu igrati i neki prvotimci, no i Osječani imaju neupitnu kvalitetu.

Nakon što su eliminirali Dinamo u polufinalu Kupa Hrvatske, Juniori našeg prvoligaša istaknuli su najozbiljniju kandidaturu za osvajanje pobjedničkog trofeja. U takvom raspoloženju mladi Bijelo-plavi iščekuju završni dvoboj s Lokomotivom, ovoga utorka u Ivankovu, s početkom u 17 sati.

Igramo protiv momčadi koja ima iskustvo igranja u Ligi prvaka i koja je prošle sezone osvojila titulu u ovoj konkurenciji HNL-a. Riječ je o vrlo ozbiljnom protivniku koji će ovom prigodom u svojim redovima imati i nekolicinu igrača koji već nastupaju za seniore, poput Kastratija, Krajinovića i ostalih. Dakle, vrijedni su maksimalnog respekta, no ni sebe ni u kojem slučaju nećemo podcjenjivati, naprotiv, poručio je trener Osječana Dino Skender. 

Izbacili prvaka, nadaju se novom trijumfu

Jasno je, dakle, da se sastaju dvije vrlo ozbiljne momčadi, pa bi mogle odlučivati nijanse na jednoj i drugoj strani. 

I ja mislim da će presuditi detalji, budući da su šanse zaista 50-50 u postocima. Onaj tko bude motiviraniji i inspirativniji na kraju će osvojiti trofej. Ne bojimo se nikoga, pa ni Lokomotive. Imamo načina kako ih neutralizirati, a s druge strane vjerujem da ćemo iskoristiti svoju kvalitetu. Spremni smo i jedva čekamo početak. Ovo je za naše dečke najvažnija utakmica sezone i tako joj i pristupamo. Prethodno smo izbacili prvaka države i svakako se imamo pravo nadati da ćemo i u finalu biti pobjednici. 

Čuvali igrače i snagu za finale 

Stručni stožer na čelu sa Skenderom čuvao je igrače u subotnjem prvenstvenom derbiju s Dinamom na Bikari, kako nitko ne bi došao u situaciju propustiti veliko finale…

Mislim da je takva odluka bila logična. Važni su nam svi igrači, a da smo u subotu poslali na teren one koji će zaigrati u utorak, imali bi malo vremena za rekuperaciju. Stoga smo ih poštedjeli i sačuvali za dvoboj koji nam puno više znači od onog prvenstvenog, prošloga vikenda.