Prisjetio se Steinbruckner finala prije šest godina kada je kao trener vodio mladu osječku momčad do osvajanja trofeja.

Kadeti Osijeka će u utorak od 14 sati u Ivankovu tražiti put do osvajanja Kupa Hrvatske i to u finalu s Hajdukom. Trener Tomislav Steinbruckner vjeruje u svoje izabranike, bez obzira što su Splićani vrlo jak i neugodan protivnik.

Veliki je to dan za ovu generaciju naših mladića, rođenu 2001. i 2002. U Prvenstvu smo osigurali četvrto mjesto, a Hajduk je ispred nas i pobijedio nas je u obje utakmice u borbi za bodove. Stoga Splićani imaju ulogu favorita, kao i zbog činjenice da su u njihovim redovima i dva ponajbolja ligaška strijelca Šarić i Brnić koji su zajedno postigli čak 48 golova! No, to je ipak samo jedna utakmica i sve je moguće. Sjećam se da smo 2012. osvojili Kup kada sam također bio trener kadeta, a isto nam je Hajduk bio protivnik. I tada su mu svi davali više izgleda, da bismo mi na kraju slavili s 1:0. Dakle, sve je moguće. Ne sumnjam da će naši dečki pružiti svoj maksimum i pokazati svoje pravo lice, to mi je želja, a u konačnici neka pobijedi bolji. 

Mogla bi odlučiti inspiracija pojedin(a)ca

Pitali smo Steinbrucknera što bi, po njegovom mišljenju, moglo donijeti prevagu mladim Osječanima u ovome dvoboju?

Morat ćemo biti maksimalno disciplinirati, vrlo odgovorni u obrani jer je suparnik najjači upravo u napadu. Mislim da bi pojedinac ili više njih, koji bi možda imali svoj dan, mogli riješiti utakmicu. Nadam se da će takvi biti u našim redovima. 

Momčad će biti kompletna

Ono što je ohrabrujuće svakako je vezano uz zdravstveno stanje osječke momčadi koja će biti kompletna. 

Svi su zdravi i u normalnom trenažnom procesu. Kapetan Kuprešak je nedavno imao nekoliko dana poštede zbog problema s aduktorom, no u utorak će svi biti u punom pogonu. To je svakako ugodna spoznaja. 

Osvrnuo se Steinbruckner i na ostvareni učinak u borbi za bodove te osvojeno četvrto mjesto: 

Plasman je realan jer smo ispred svih onih momčadi koje smo pobjeđivali, dok su oni koji su bili bolji od nas na kraju zauzeli i pozicije na samome vrhu, a to su Dinamo, Hajduk i Lokomotiva. Što se samih igrača tiče, bilo je izvanrednih izdanja, ali i onih u kojima smo podbacili. Momčad je pokazala da može igrati kvalitetno, a cilj nam je stvoriti veći broj igrača koji će ozbiljnije konkurirati u budućnosti za NK Osijek. To će ipak ponajprije ovisiti o njima.