Golom Lojne Osječanke su svladale Split i osvojile svoj 22. naslov državnih prvakinja, bez ijednog izgubljenog boda.

Nogometašice Osijeka obranile su naslov prvakinja Hrvatske. Osječanke su u derbiju posljednjeg kola, ali i cijeloga Prvenstva, jer je odlučivao o tituli, svladale ekipu Splita na svojoj Mačkamami s 1:0 te tako s maksimalnim bodovnim učinkom završile još jednu uspješnu sezonu.

Iako su za potvrdu 22. naslova prvakinja imale komotniju situaciju jer su mogle i izgubiti s dva gola razlike, a da taj poraz ne bude primjerice rezultatom 1:3, naše djevojke nisu željele novi trofej proslaviti na takav način. 

Adamović obranila jedanaesterac

Pobjedonosni pogodak postignut je već u 8. minuti kada se Lojna dobro snašla u protivničkom šesnaestercu i pogodila mrežu. Nedugo zatim Splićanke su imale idealnu prigodu za izjednačenje, međutim, Pedić iz kaznenog udarca nije uspjela svladali domaću vratarku Adamović koje je odlično intervenirala. Zanimljivu utakmicu smo gledali sve do samoga kraja, a gošćama treba priznati da su ovu sezonu učinile puno neizvjesnijom u odnosu na prethodne.

No, Osječanke su svakako zaslužile titulu o čemu svjedoči i činjenica da nisu izgubile niti jedan bod u  ligaškom natjecanju. Naslov su proslavile s vjernim navijačima, među kojima su bili i pripadnici „Kohorte“, a zapaljene su i baklje.