Protiv favoriziranog i objektivno jačeg protivnika Bijelo-plavi su izdržali bez primljenog gola sve do jedanaesteraca.

Borili su se Kadeti NK Osijek u finalu Kupa protiv Hajduka, izdržali su bez primljenog pogotka tijekom svih 80 minuta igre, ali im se ipak nije posrećilo da na kraju podignu i pobjednički trofej. Hajduk je slavio boljim izvođenjem jedanaesteraca, a mladoj osječkoj momčadi nema se što zamjeriti.

Naprotiv, dečki su se trudili protiv objektivno jačeg suparnika koji je bio dominantan i opasan, ali nije uspio postići pogodak, što je za Splićane uistinu rijetkost u ovoj kategoriji. Nemamo pravo biti razočarani nakon što su Steinbrucknerovi izabranici sačuvali svoju mrežu sve do „penala“, a i tada je presudio samo jedan promašaj Bijelo-plavih s bijele točke.

Angažmanom sam zadovoljan, to nije ni moglo biti upitno, no siguran sam da naši dečki nisu pružili maksimum u onom drugom smislu same izvedbe na terenu. Ostali smo nekako suzdržani, nismo uspjevali zadržati ritam u sredini terena, pa je protivnik imao inicijativu. Bez obzira što su oni kvalitetniji, ipak sam se nadao nekom našem pojedinačnom bljesku koji bi nam, uz malo sreće, mogao donijeti pobjedu. Nismo ga dočekali, ali ne možemo biti nezadovoljni jer smo ipak igrali u finalu i zadržali neizvjesnost do samoga kraja, rekao je trener naše momčadi.

Dali su sve od sebe

Kapetan Osijeka, reprezentativac Mihael Kuprešak je bio tužan što su i on i suigrači ostali bez trofeja, ali nije nezadovoljan igrom:

Borili smo se od prve do posljednje minute, dali sve od sebe, koliko smo mogli, međutim, nismo ih uspjeli dobiti u tim nesretnim „penalima“. Hajduku čestitam na osvojenom trofeju. Dobro smo se pripremili za njihovu formaciju, znali smo da će oni imati dominaciju, ali nam baš i nisu stvorili previše izglednih situacija, bez obzira na taj pritisak. Mislim da smo se dobro postavili, uostalom, nisu nas uspjeli „probiti“.

U petak završava sezona

Kadete Osijeka očekuje još jedna službena utakmica u ovoj natjecateljskoj godini. Bit će to ogled sa Zadrom u petak u Gradskom vrtu…

Naš je cilj bio da budemo među četiri najbolje momčadi u Ligi i u tome smo uspjeli i prije posljednjeg kola. Sada želimo zapečatiti sezonu pobjedom i onda zadovoljni otići na odmor, zaključio je Kuprešak.   

Za Osijek su u finalu Kupa Hrvatske igrali: Luka Dubrović, Ivan Keć, , Mihael Jozić, Dino Bognar, Dino Vuksan, Dario Pudić, Toni Vinogradac, Marin Kuzminski, Mihael Kuprešak, Matija Jošćak, David Večerić, Karlo Senčar, Josip Stojčević, Jakov Janček, Fran Balunović i Luka Branšteter. Na klupi su još ostali Filip Kovačević i Ivan Mikšić. Momčad je vodio Tomislav Steinbruckner, uz svoje pomoćnike Nikšu Petrovića i Zvjezdana Vibovca.