Igrači su presretni jer su podignuli pobjednički pokal kojega su svakako i zaslužili na kraju sezone.

Veliko je bilo slavlje juniorske  momčadi Bijelo-plavih nakon osvojenog Kupa Hrvatske u Ivankovu! Trofej je zasluženo pripao Osječanima, a čestitke svakako pripadaju i Lokomotivi koja je bila dostojan suparnik u finalu. Odluka je pala u izvođenju jedanaesteraca, pa je trijumf time još i slađi jer je izboren uz puno truda, teško, pa i uz malo sportske sreće koju uvijek treba imati prigodom „penala“. Odlučujuću ulogu pritom je imao vratar Marko Barešić:

Teško i neizvjesno finale, izjednačena utakmica do samoga kraja. Mislim da je naša pobjeda zaslužena jer smo bili bolji, posebno tijekom prvog poluvremena. Oni imaju tog Kastratija koji je zaista brz i uspio nam je jednom pobjeći i postići pogodak, no nakon toga ipak nisu opasnije prijetili. Mi smo stvorili bolje  šanse, a suigrači tvrde da nam je neopravdano poništen i gol kada je dosuđeno zaleđe. U jedanaestercima presuđuje i sreća koja se meni osmjehnula, dok je kolega na suprotnoj strani dvaput bio na lopti, ali nije uspio obraniti udarce naših igrača. Presretan sam, ovo mi je  prvi trofej kojega sam osvojio i čestitam svim suigračima na velikom uspjehu, rekao je Barišić.

Cilj je ostvaren za ovu sezonu

Svi igrači su zaslužni za ovaj uspjeh, a u Ivankovu su uz Barešića igrali: Patrick Stanić, Boško Šutalo, Marin Magdić, Filip Lišnić, Tomislav Soldić, Alves Pereira Oliveira Talys, Adam Benić, Mateo Jakšić, Robert Mišković, Luka Bubalo, Tomislav Bliznac, Ivan Durdov i Marijo Rajić. Na klupi su još ostali: Petar Vidas, Kristijan Pavičić, Josip Sušić i Karlo Grgić.

Bili smo bolja momčad tijekom cijeloga susreta i mislim da nitko ne može imati bilo kakvu zamjerku na našu pobjedu. Oni su imali nekolicinu prvotimaca koji su zaista dobri igrači, međutim, uspjeli smo ostvariti svoj cilj. Ovaj trofej nam je svima poticaj za sve ono što nas dalje očekuje u karijeri, poručio je stoper Šutalo.

Trijumf u Kupu, s Osijekom II vjerojatno i titula

Stručni stožer je predvodio Dino Skender uz svoje pomoćnike iz Osijeka II, Karla Primorca, Dinu Krolu i Filipa Šušnjaru, zatim Tomislava Radotića koji je uspješno vodio Juniore kroz prvenstvenu utrku. Tu su i pomoćnik sportskog direktora i glavni skaut Marin Skender te Ivica Vranješ koji je također uključen u selektiranje momčadi. Svi su oni najveće zasluge pripisali igračima, čiji je kapetan Jakšić na kraju istaknuo:

Vrlo zahtjevna utakmica jer se Lokomotiva pokazala pravim suparnikom. Malo više smo dominirali u prvom dijelu, drugi je bio prilično izjednačen, dok su jedanaesterci uvijek prava „lutrija“. Znali smo da Barešić može biti presudan u toj situaciji i ponosni smo na njega. U cjelini gledajući, mislim da smo zaslužili ovaj trofej. Čestitam i našim Kadetima koji su se dobro držali u svom finalu, nadam se da će ubuduće imati više sreće. Imam to zadovoljstvo igrati i za Juniore i za Osijek II s kojim sam izborio ulazak u Drugu ligu, a ne sumnjam i u titulu prvaka, pa će mi ova sezona sigurno uvijek ostati u pamćenju.