Najbolje učenike osmih razreda svojim je poklon-paketima darivao i Nogometni klub Osijek.

U Hotelu „Osijek“ održana je završna svečanost tradicionalne akcije „Osječki naj-osmaš“ koju već 15 godina u kontinuitetu organizira dnevni list „Glas Slavonije“ uz potporu sponzora i partnera, među kojima je bio i Nogometni klub Osijek. Svaka je škola, odnosno svaki razred pojedinačno, predlagao svoje kandidate, a onda je izabrano 64-ero najboljih učenika koji su ušli u završnu konkurenciju i za koje se glasovalo putem kupona u „Glasu“, u razdoblju od 10. do 18. svibnja. Na kraju je nagrađeno deset najboljih kojima je i naš Klub uručio prigodne poklone, a drago nam je što među najuspješnijim osmašima imamo i naše navijače koji već dolaze na utakmice Bijelo-plavih.

Najuspješniji na međunarodnom natjecanju

Najviše glasova dobio je učenik 8. B razreda Osnovne škole „Miroslava Krleže“ iz Čepina, Mate Borbaš. Riječ je, dakako, o neupitnom odlikašu u svim razredima, od prvoga od osmoga, a uvijek je Mate bio među najboljim učenicima u svojoj školi. Također, sudjelovao je na županijskim i državnim natjecanjima iz matematike, prometne kulture i hrvatskog jezika. Bitno je naglasiti da je na međunarodnom natjecanju u crtanju stripova pod nazivom „Stripos“ osvojio prvu nagradu u vrlo jakoj konkurenciji, dok je na natječaju „Hrvatska kakvu želimo“ zauzeo treće mjesto na državnoj razini, a nekako se već podrazumijeva da je bio najbolji u našoj županiji.

Nagrađeno deset najboljih

Osim Mate Borbaša nagrađeni su i njegovi vršnjaci, osmaši iz drugih škola. To su redom od drugog do desetog mjesta na osnovu glasovanja u „Glasu Slavonije“: Filip Novak (OŠ „Vijenac“), Ante Perić (OŠ „Frana Krste Frankopana“), Fran Katić (OŠ „Retfala“), Sonja Kujavec (OŠ „Antuna Mihanovića“), Marta Bilen (OŠ „Jagode Truhelke“), Fran Fišer (OŠ „Ljudevita Gaja“), Paola Rešetar (OŠ „Josipovac“), Iva Komar (OŠ „Višnjevac“) i Petra Jurković (OŠ „Antunovac“).