Vodeći Osijek II gostuje kod trećeplasiranog Međimurja, što bi mu mogao biti i najveći izazov polusezone.

U prošlom kolu Treće HNL Istok definitivno je potvrđeno da će nogometaši Osijeka II iduće sezone igrati u drugoligaškom društvu. To su i matematički osigurali visokom pobjedom nad Slavonijom od 5:0, a realno je očekivati da će Bijelo-plavi u završnici prvenstva potvrditi i svoje prvo mjesto koje ne ispuštaju otkako su ga preuzeli početkom drugog dijela sezone.

Drugoplasirani BSK i dalje zaostaje sedam bodova, a do kraja su još tri kola i sve bi moglo biti i teoretski riješeno, što se tiče titule, već ovoga vikenda. U Bijelom Brdu gostuje Belišće i realno je očekivati da će BSK osvojiti sva tri boda, a ukoliko bi još jednu pobjedu u svom nezaustavljivom nizu ostvarili i Osječani – osigurali bi naslov i prije derbija s prvim, zapravo i jedinim pratiteljem.

U studenom je bilo – odlično!

Osijek II će možda baš ove subote biti na svom najvećem proljetnom iskušenju. Skenderova momčad gostuje u Čakovcu kod Međimurja koje zauzima treće mjesto s 13 bodova zaostatka za neuhvatljivim liderom i šest bodova manje u odnosu na BSK što još može biti dostižno. Zanimljivo je da je naš trećeligaš najbolju utakmicu u prvom dijelu Prvenstva odigrao baš protiv Međimurja. Bilo je to sredinom studenoga prošle godine, kada je u Donjem gradu rezultat bio 5:1.

Tada je dvostruki strijelac u osječkim redovima bio „posuđeni“ Mirko Marić, dok su jednom suparničku mrežu pogađali Čikvar, Mišković i Rajić. Možda u Čakovcu i samo jedan gol bude dovoljan za novi trijumf, a to bi onda značilo i konačnu potvrdu prvog mjesta.