Međimurje je u Čakovcu svladalo Bijelo-plave s 2:1, a drugoplasirani BSK ove nedjelje igra protiv Belišća.

Osijek II je zaustavljen u Čakovcu, pa u 34. kolu Treće HNL Istok ipak nije pala odluka o prvaku. Doduše, postoji još mala šansa da se promocija ipak dogodi u nastavku ove nedjelje, ali je zaista teško povjerovati da bi Belišćani kao potpuni autsajderi mogli iznenaditi i pobijediti drugoplasirani BSK, posebice jer se igra u Bijelom Brdu.

No, vratimo se mi Osječanima i njihovom gostovanju kod Međimurja. Potvrdilo se, naime, ono što smo u najavi i napisali da će ovaj susret biti i najveći izazov u proljetnom dijelu sezone za izabranike Dine Skendera i njegova stožera. Čakovčani su ipak visoko plasirani, imaju nekolicinu vrlo iskusnih igrača u svojim redovima koji su nekada igrali i na prvoligaškim terenima, a upravo su predvođeni njima došli do pobjede od 2:1 (1:0).

Llanos ponovno strijelac

U obostano otvorenoj utakmici od početka se moglo pretpostaviti da će biti pogodaka jer je takva bila i orijentacija obje momčadi. Domaćin je do vodstva došao u vrlo nezgodnom trenutku za suparnika, u posljednjoj minuti prvog poluvremena. Dosuđen je jedanaesterac kojega je iskusni Režić pretvorio u pogodak, a prethodno je Šalinović zaradio izravni crveni karton, pa su gosti ostali s igračem manje. Pokušavali su Bijelo-plavi u nastavku promijeniti rezultat, doći barem do izjednačenja, ali nisu u tomu uspjeli.

Međimurje u završnici, u 81. minuti, dolazi do povećanja vodstva preko Munivrane što ga je sasvim približilo pobjedi. Doduše, Llanos je samo minuta kasnije smanjio na 2:1, ali više od toga Osječani ovaj puta nisu mogli. Stoga će odluka o prvom mjestu gotovo sigurno pasti u idućem, pretposljednjem kolu kada će Osijek II ugostiti BSK u Donjem gradu.