Pribojavao sam se ove utakmice poznavajući kvalitetu suparnika, rekao je trener našeg prvoligaša. Zaključio je kako je zadovoljan bodom, a posebno fanatizmom koji su igrači prikazali kroz svih 90 minuta.

Svakome po bod nakon ne baš sadržajne i gledateljima osobito zanimljive nogometne predstave pred oko 2.000 navijača u Gradskom vrtu. Mreže su mirovale od početka do kraja, a i prilika je bilo malo. Osijek ih zapravo i nije imao, dok su Riječani nešto pokušavali, no da nije bilo Bradarićeve vratnice iz slobodnog udarca i Mitrovićevog udarca glavom iz blizine, moglo bi se zaključiti da ni oni nisu stvorili neku veću pomutnju pred suparničkim vratima.

"Igrali smo protiv najkompaktnije momčadi u Ligi. Poznavajući njegovu kvalitetu, timsku i individualnu, pribojavao sam se ove utakmice. Možda nismo bili opasni koliko smo to željeli, ali igračima „skidam kapu“ na fanatičnoj borbenosti od prve do posljednje minute. Nije Rijeka protivnik za „vađenje“, a mi smo mu ipak dobro parirali. I napadači su nam morali igrati obranu, pa recimo Aneff nije bio u situacijama iz kojih je najopasniji, ali sam kompletno zadovoljan angažmanom svakog pojedinca", rekao je trener Osječana Ivo Šušak na konferenciji za novinare po svršetku susreta.

Njegov kolega na riječkoj klupi Matjaž Kek nije odavao dojam ni pretjerano zadovoljnog, niti razočaranog čovjeka nakon osječkih 0:0. Svjestan je i on da je nešto nedostajalo da bi dojam bio potpuniji...

"Utakmica kakvu smo mogli i očekivati, posebno u prvom poluvremenu koje je bilo tvrdo jer se Osijek postavio čvrsto i borbeno, a naša je reakcija u pojedinim situacijama bila „mlaka“. U nastavku smo bili bolji i stvorili dosta situacija u kojima je mogao pasti pogodak, ali ću podsjetiti da smo ostali bez onih koji su zabijali... Hristov i Balaj se još uvijek prilagođavaju novim suigračima i našem načinu igre i događa nam se ono što sam i najavljivao prije početka drugog dijela sezone. Osijeka nije lako pobijediti kada je ovako čvrst i organiziran i ja mu želim puno sreće u nastavku sezone."

Jedno od novinarskih pitanja za Ivu Šuška odnosilo se na spoznaju da bijelo-plavi već u trećem uzastopnom nastupu nisu uspjeli postići pogodak:

"Mi smo u dvije utakmice spretno zabili po četiri gola, ali to ne može uvijek biti tako. Realizacija zavisi o disponiranosti svakog pojedinca u momčadi, uostalom, najveće je umijeće u nogometu upravo – zabiti gol. Radit ćemo na tom segmentu tijekom predstojeće stanke, nadajući se da ćemo ponovno biti učinkoviti", zaključio je kormilar NK Osijeka.

Poslušajte kako je to zvučalo na konferenciji za medije te što su još treneri rekli.