Hrvatska će protiv Senegala nastojati ne samo udovoljiti brojnim gledateljima, nego se i napuniti samopouzdanjem.

Hrvatska nogometna reprezentacija u Osijeku će ovoga petka imati posljednju provjeru uoči skorašnjeg odlaska na Svjetsko prvenstvo u Rusiju. Protivnik je od 18 sati selekcija Senegala koja će također biti među 32 sudionika „Mundijala, pa će Dalićevim izabranicima ovo uistinu biti prava provjera.

Protiv Brazila nije bilo loše unatoč porazu od 0:2, budući da je Hrvatska većim dijelom susreta bila bolji suparnik s izglednijim šansama. Protiv Senegalaca bi bilo dobro odigrati i dojmljivo i rezultatski uspješno jer bi pobjeda samo osam dana prije starta na SP-u zasigurno i psihološki imala bitnu ulogu kod naših reprezentativaca.

Senegalci prava priprema za Nigeriju

Sigurno će Dalić koristiti 16 igrača (11 + 5 s pričuvne klupe) kako bi isprobao određene varijante za ogled s Nigerijom koji našu nacionalnu vrstu čeka 16. lipnja. Afričke reprezentacije, uglavnom, igraju sličan nogomet, pa ni Senegal nije slučajno odabran u „generalci“ prije dvoboja s Nigerijcima. Imajući u vidu kvalitetu naše momčadi, posebice veznog reda i napada, Hrvatska će tražiti što veći posjed i dominaciju kako bi iz kontinuiranog pritiska stvarala šanse i učestalo prijetila suparničkim vratima.

Što se tiče, Senegalaca, najava je njihova izbornika Cissea da se u Gradskom vrtu neće prilagođavati protivniku bez obzira na sve njegove adute, nego će svojom igrom tražiti put do što boljeg rezultata. Pritom je jasno da će njegovi igrači nastojati „otupiti oštricu“ hrvatske momčadi i strpljivom igrom, uz pojačanu defanzivu, tražiti mogućnost iz kontranapada, prvenstveno preko svoje najveće zvijezde, sjajnog napadača Liverpoola Manea.

Istinski užitak za gledatelje

Izvjesno je da će Modrića, Rakitića, Mandžukića, Perišića, Ćorluku, Vidu i sve ostale naše reprezentativce dočekati sjajna atmosfera na punim tribinama. U tako poticajnom ozračju od Hrvatske se s pravom puno očekuje, a ne dvojimo da će nam dečki svojom izvedbom na terenu priuštiti istinski užitak.

I još nešto, o čemu smo već pisali. Svi koji dolazite na utakmicu, učinite te što prije i ako je ikako moguće – koristite javni gradski prijevoz jer je broj parkirnih mjesta u krugu Gradskog vrta bitno ograničen. Na ulaznicama vam je označeno mjesto na tribini, a unaokolo cijeloga stadiona vidljivo su postavljene oznake koje trebate slijediti tražeći sektor na koji trebate ući.