Trener Zoran Zekić je na prvom okupljanju poručio kako od svakog igrača očekuje maksimalnu podređenost obvezama.

Prvo okupljanje uoči početka priprema za novu sezonu imali su nogometaši našeg prvoligaša koji su se ponovno okupili u Gradskom vrtu. Prvi će trening odraditi u ponedjeljak, a Zoran Zekić ih je uvodno upoznao s planom i programom rada.

Nismo htjeli gubiti vrijeme u radu, nego sam želio igračima odmah reći što ih očekuje, kakve su im obveze i na čemu ćemo najviše inzistirati. Radeći analizu prošle sezone lako je bilo uočiti da smo jako puno golova primali u samoj završnici utakmice. To znači da bismo morali podići i razinu koncentracije na treningu i općenito u pristupu obvezama. Dakako da smo analizirali i sve ostalo, no to ćemo rješavati u svakodnevnom radu.

Promjene u sustavu igre

Zekić je pred novinarima izjavio kako je odlučio nešto mijenjati u sustavu igre u odnosu na proteklo razdoblje:

Jesam, odlučio sam i nadam se da ću to uspjeti provesti u djelo. Prvenstveno želim da budemo još više napadački orijentirani. Također, dodatnu snagu moramo pronaši unutar postojećeg igračkog kadra, posebice jer smo u završnici sezone, bez obzira na rezultate, pokazali igru kakvu svi očekujemo. Dakako da se nadam će i rezultati biti bolji.

Očekuje se entuzijazam kao i lani

Ove će pripreme ipak biti jednostavnije odraditi u odnosu na prošlogodišnje ljeto kada pravog odmora praktički nije ni bilo…

Onda smo imali malo vremena, a uspjeli smo napraviti vrhunski posao. Igrači su nam od prvog dana bili puni entuzijazma i raspoloženi za rad, očekujem ih upravo takve i u predstojećim pripremama. Najviše toga uvijek ovisi o igračima, o njihovom raspoloženju i odlučnosti u svemu što radimo i ne sumnjam da će od prvog dana biti i željni i motivirani. Imat ćemo dovoljno vremena pripremiti se i za Europu i za domaće prvenstvo.

Koncentracija na postojeći kadar

Najavljene promjene u načinu igre će biti uvjetovane i igračkim kadrom kojega će stručni stožer imati na raspolaganju u novoj sezoni:

Moja je zadaća da od prvoga dana svim igračima u postojećem kadru pronađem pravo mjesto u momčadi. Osobno ne mogu trošiti vrijeme i koncentrirati na to hoće li nam netko doći ili otići i kada će to biti. Sigurno će biti i odlazaka i dolazaka, nešto će se rješavati „u hodu“ i na to ne mogu utjecati. U onome što mogu svakako ću dati maksimum zajedno sa svojim pomoćnicima i naravno – igračima s kojima ćemo raditi.

Nikoga se ne može dugo čekati

Potrebna je širina igračkog kadra jer će se i ove sezone igrati na tri kolosijeka…

Ne mislim kukati i nekoga posebno čekati, nego raditi s igračima koji će mi biti na dispoziciji. Uzeli smo za početak sedam igrača iz Osijeka II, a pojedince smo vratili s posudbe. Mladi igrači moraju pokazati pravi motiv i želju da se dokažu i pokušaju izboriti za svoje pozicije, a ne da nam samo popunjavaju broj. Mislim da neki među njima baš i nisu više previše mladi u smislu onoga koliko su već u procesu. Sada im je vrijeme pokazati mogu li igrati za NK Osijek. Isto tako, ovo više nije Osijek u kojem možeš dobiti pet ili šest utakmica u kontinuitetu da bi te trener čekao hoćeš li uspjeti pokazati svoiu kvalitetu i mogućnosti. Nemam više vremena bilo koga čekati.

Na prozivci 28 igrača

Prozivci se odzvalo 28 igrača, među kojima i dva nova lica u Gradskom vrtu: Kamenar i Radeljić. Osim njih, na prvom su okupljanju bili: Malenica, Kukić, Barišić, Škorić, Šimunec, Grgić, Barać, Šorša, Šutalo, Talys, Lončar, Mudražija, Pušić, Mioč, Pilj, Žaper, Hajradinović, Bočkaj, Pervan, Llanos, Špoljarić, Boban, Štrkalj, Grezda, Ejupi i Marić. Njima se tijekom dana trebao priključiti i Lopa, dok je Santini dogovorno izostao zbog obiteljskih razloga.