Nogometaši, rukometaši, gimnastičari, ekstremni i svi drugi sportaši vole i žele nastupati pred navijačima u našem gradu.

Priča o Osijeku kao pravom sportskom gradu proteklih je dana dobila još jednu uvjerljivu potvrdu. Bili smo, naime, domaćini najpopularnijim reprezentacijama u Domovini, prvo nogometnoj, a potom i rukometnoj i možemo se podičiti da je ozračje u Gradskom vrtu u obje utakmice bilo odlično.

Stadion je bio rasprodan za prijateljski ogled „Vatrenih“ i Senegala, a istu smo situaciju imali i u susjednoj dvorani samo dan kasnije, kada su rukometaši odigrali kvalifikacijski dvoboj s Crnom Gorom. Sve je prošlo bez ijedne jedine primjedbe, naprotiv, Osijek i Osječani primali su isključivo pohvale za ono što su, dakako uz navijače iz drugih krajeva Slavonije i Hrvatske (pa i šire), pružili našim nacionalnim momčadima.

Silna pozitivna energija

Nikoga više ne iznenađuje kada Luka Modrić, Ivan Rakitić, Vedran Ćorluka ili  s druge strane Zlatko Horvat, Luka Cindrić, Manuel Štrlek kao i izbornici Zlatko Dalić i Lino Ćervar ,iznoseći svoje dojmove i komentare neizostavno spominju publiku i podršku koju su imali u Osijeku. To je nama normalno i uobičajeno jer je uvijek bilo tako kada je bilo koja hrvatska izabrana vrsta dolazila u Slavoniju i njezino središte, no drago nam je da se reprezentativci, i nogometni i rukometni, kao i svi ostali koji nam pristižu u svojim sportovima, ponajprije zahvaljuju na ambijentu, atmosferi i podršci koju neizostavno uživaju u našoj sredini.

Ovdje se Hrvatska voli i bodri, nema negativnog naboja, prozivanja i vrijeđanja, tako da se svaka državna selekcija osjeća ugodno, kao pravi domaćin. Ne želimo usporedbe s nekim drugim sredinama, no znamo da nije baš posvuda isto ozračje, što nam je teško razumljivo, ali se zato mi ovdje ponosimo spoznajom da nam vrhunski sportaši rado žele ponovno doći i osjetiti svu tu silnu pozitivu i energiju koja se „pretače“ i u pobjede na terenu.

Uvijek uzorni organizatori

Ne samo da smo poželjni domaćini, nego je nužno spomenuti i kvalitetnu pripremu i samu organizaciju sportskih priredbi. Pričamo o nogometu i rukometu, sve je bilo uzorno i za primjer drugima, a u tom kontekstu spominjemo i Pannonian Challenge, sada već itekako etablirani Festival ekstremnih sportova na lijevoj obali Drave. I on je okupio veliki broj posjetitelja, adrenalinska uzbuđenja imaju sve veći broj poklonika, a vrijedna organizacijska ekipa sve je i ovaj puta posložila za najvišu ocjenu.

I Svjetski gimnastički kup u našem gradu iz godine u godinu dobiva najviše ocjene, njegova je razina uistinu dostojna značaja samoga natjecanja, pa i pohvale redovito stižu sa svih strana. I da bismo zaključili ovu lijepu priču, toliko puta smo se uvjerili kako nije sve uvijek u novcu i u tomu koliki je proračun za neki događaj ili manifestaciju, kada se posla „uhvate“ oni koji ga žele i znaju na pravi način odraditi. A Osijek ih ima napretek i zato se ne bojimo da će i ubuduće sve biti besprijekorno.