Stručni stožer je popodne imao opuštanje u prirodi, a navečer je sve bilo podređeno zajedničkom navijanju za Hrvatsku.

Subotu su Bijelo-plavi iskoristili za međusobno odmjeravanje snaga, a trener Zoran Zekić odlučio je malo skratiti trajanje utakmice, pa je sudac Hrvoje Barišić označio kraj nakon 65 minuta. Dovoljno je to bilo za početak, kada su provjere u pitanju jer su treninzi punoga intenziteta, a u takvom režimu aktivnosti nešto ipak treba „dozirati“. Bilo je lijepih akcija i poteza, dobrih obrana vratara, no to su tek početni dojmovi, još je puno toga pred osječkim nogometašima u nastavku priprema…

Vučko majstor roštilja

Popodne je bilo vrlo zanimljivo za članove stručnoga stožera. Zekić je svoje suradnike poveo na poznate veličke Livade, u vrlo dojmljivom krajoliku, prepunom zelenila uz potok, gdje smo se opustili uz roštilj. Pritom moramo istaknuti našeg kondicijskog trenera Marina Vučka koji se pokazao kao pravi majstor za takve stvari, uz asistenciju trenera vratara Domagoja Malovana i klupskog liječnika dr. Nevena Raguža.

Pridružili su nam se bivši Zekićevi suigrači iz Kamen Ingrada, braća Dalibor i Damir Bognar, Ivica Olujević i Krešo Poleti, pa su se evocirale uspomene iz toga vremena kada se u Velikoj igrao prvoligaški, pa i europski nogomet.

Navijanje za Hrvatsku

Večernji su sati, dakako, bili rezervirani za gledanje prve utakmice reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu i bučno navijanje. Okupili smo se u restoranu „Čiča Mata“, a napeta atmosfera iščekivanja prekinuta je kada su Dalićevi izabranici došli u vodstvo.

U nastavku je Modrićev gol iz jedanaesterca uvjetovao potpuno zadovoljstvo i sreću jer se startalo pobjedom. Zekić je pritom odradio i obveze prema nekim pisanim medijima za koje je komentirao događanja u ogledu s Nigerijcima, a svima nam je bilo puno ugodnije zaspati s tri boda „Vatrenih“ u Rusiji.