Bivši igrač, trener i sportski direktor Bijelo-plavih vratio se u svoj klub, dok je Žitnjak sada zadužen za organizacijske stvari.

Škola nogometa NK Osijek želi u idućem razdoblju napraviti još veći iskorak jer je taj segment funkcioniranja Kluba itekako važan i za ostvarenje rezultatskih ambicija prve momčadi Bijelo-plavih. U tom cilju je odlučeno da se naprave i određene organizacijske promjene kada je riječ o vođenju Škole i trenerima u pojedinim kategorijama.

Najvažnija je svakako vijest da funkciju voditelja kompletnog sektora Škole nogometa preuzima povratnik Ivica Kulešević, dok će Miroslav Žitnjak ubuduće voditi brigu o tehničkim i organizacijskim stvarima, u ulozi koju, primjerice, ima Hrvoje Barišić u našem profesionalnom pogonu koji se tiče prve momčadi.

Unutarnja trenerska reorganizacija

Kulešević se u Gradski vrt vraća iz Puskas Akademije u kojoj je vrlo uspješno radio s mlađim kategorijama, posebice s njihovim juniorima. U Osijeku je nakon igračke karijere radio i kao trener, sportski direktor, a jedno je vrijeme, prije pet godina, već i obnašao funkciju voditelja Škole.

Juniorsku momčad preuzima Tomislav Steinbruckner dok će Nikša Petrović voditi Juniore II. Za trenera Kadeta imenovan je Tomislav Radotić, a za Kadete II bit će zadužen Stjepan Vranješ. To znači da će na upražnjeno mjesto na klupi Pionira zasjesti Vedran Nikšić, dok Pionire II preuzima Ante Bekavac.

Dakle, došlo je samo do unutarnje reorganizacije, kako bi se ostvario dodatni pomak u svakom pogledu, pa i onom rezultatskom.