Glavni arbitar utakmice koja nam slijedi prosječno je u Europi dijelio između tri i četiri žuta kartona.

Uzvratnu utakmicu 1. kruga kvalifikacija za Europsku ligu između Osijeka i Petrocuba vodit će ciparska sudačka trojka. Ciprane predvodi Demetrios Masias, a njegovi su pomoćnici Ioannis Lazarou i Marios Kalogerou, dok je četvrti sudac Loukas Sotirou. Delegat susreta u Gradskom vrtu bit će Finac Peter Lundstroem, a kontrolor sudaca Albanac Plarent Kotherja.

UEFA sudac od 2014.

Masias je rođen 1981. i međunarodni je UEFA sudac od 2014. godine. Vodio je dvije prijateljske međudržavne utakmice, prva je bila Republika Irska – Oman, a druga Izrael – Rumunjska, odigrana u ožujku ove godine. Prošle je sezone sudio jedan dvoboj europskih kvalifikacija U-21 te UEFA Ligu mladih. Što se tiče klupskih nastupa, u zadnje vrijeme je bio glavni sudac samo na jednoj kvalifikacijskoj utakmici Europske lige.

U prosjeku pokazuje 3-4 žuta kartona po susretu, a nije baš bio strog u primjeni one strožije disciplinske mjere – isključenja. Podsjećamo da je u prvom ogledu Petrocuba i Osijeka, prošloga četvrtka u Kišinjevu, Francuz Abed dodijelio dvije javne opomene, a od naših je igrača požutio Tomislav Šorša.