Kormilar Bijelo-plavih očekuje da će njegova momčad biti puno bolja i raspoloženija nego u Kišinjevu i da će ostvariti cilj.

Trener Osijeka Zoran Zekić održao je konferenciju za novinare uoči uzvratnog dvoboja Bijelo-plavih i moldavskog Petrocuba, u okviru 1. kvalifikacijskog kruga Europske lige. Podsjećamo da je prva utakmica u Kišinjevu završila neriješenim rezultatom 1:1, a ogled u četvrtak počinje u 20,45 sati.

Zekić se odgovarajući na pitanja izvjestitelja između ostaloga istaknuo:

Želja - Naši su igrači zaista željni utakmice i uspjeha i moja je zadaća da ih maksimalno fokusiram na ono što nas očekuje u četvrtak navečer. Dosta je tu, naime, i nervoze jer svi dečki silno žele pobjedu i prezentaciju u najboljem svjetlu. Najvažnije nam je proći i nastaviti europsku priču te se nadam da ćemo u tome uspjeti, na što bezbolniji način.

Henty - Ezekiel će krenuti od prve minute. Znate da ga u Kišinjevu nije bilo jer mu nije bila pravodobno izdana viza, a sada će se naći u momčadi. Trebaju nam njegova silina i probojnost. Uostalom nema bolje situacije za njegov debi nego u lijepom ozračju našeg stadiona, da ga ponese i ta dobra atmosfera i da se predstavi u najboljem izdanju.

Atmosfera - Vjerujem da će se ova silna pozitiva koju su nam donijeli hrvatski reprezentativci odraziti i na ono što mi priželjkujemo u Gradskom vrtu i siguran sam da ćemo imati značajnu navijačku podršku. Naša se momčad treba ponašati i postaviti na terenu kao predstavnik države koja je viceprvak svijeta i to ću ponoviti svojim igračima.

Pritisak - U Moldaviji smo previše griješili u predaji lopte, puno smo ih izgubili i nismo uspjeli razviti igru. Ovaj puta se ne smijemo dopustiti nikakva iznenađenja, moramo biti spremni apsolutno na sve jer protivnik nema što izgubiti. Pritisak je svakako na nama, međutim, trebamo se znati nositi s njim.

Kamenar - Siguran sam da će Karlo biti važna karika u našoj momčadi. Još se uvijek malo „traži“, nešto mu duže traje prilagodba na novu sredinu, dok su se Lončar i Radeljić prije uspjeli izboriti za startne pozicije. Očekujem puno i od Pilja i Pervana, da ne nabrajam dalje. Sve su to igrači koji pokazuju određeni napredak.