Bijelo-plavi danas od 20:45h igraju uzvratnu utakmicu 1. pretkola Europske lige protiv FC Petrocub. Aktualnosti s utakmice vam donosi MMM. 

OSIJEK - PETROCUB 2:1

90' + 5 utakmica je završena, Bijelo-plavi idu na Glasgow Rangers u drugom kvalifikacijskom krugu Europske lige!

90' + 4 Mioč ima prigodu za definitivnu potvrdu Osijekove pobjede, no njegov je udarac Celeadnic nekako uspio obraniti. 

90' + 1 bilo je vrlo opasno pred vratima Osijeka, ali Moldavci ne uspjevaju doći do novog pogotka. 

84' Patras je pucao s 19 metara, a Malenica dobro intervenirao. 

81' Pušić je lijepo prošao i omogućio udarac Mariću. Gostujući vratar je krajnjim naporom izbacio loptu u korner. 

78' vrlo lijepu šansu za izjednačenje imao je Cojocaru. Malenica je obranio, odbivši loptu ispred sebe, srećom pa nije bilo još Moldavaca u šesnaestercu. 

78' Na klupu odlazi Bočkaj, u igri je Hajradinović.

75' opasno je sada bilo pred osječkim vratima. Lopta je u dva navrata stizala pred Malenicu koji je kratko odbio loptu, srećom pa je ispred Ambrosa intervenirao Bočkaj. 

73' još jedna majstorija Hentyja na lijevoj strani terena! Projurio je pokraj protivničkog igračka krenuvši još sa svoje polovice terena i poput brzog vlaka ušao u kazneni prostor. No, više nije imao snage za koncentriranu završnicu, pa je njegov udarac Celeadnic uspio neutralizirati. 

70' Matei je ušao umjesto Slivce. 

68' Radeljić pokušava glavom nakon prekida, Celeadnic je siguran na gol-liniji. 

65' drugu zamjenu napravio je i Zekić. Lopa izlazi iako je ušao u prvom dijelu umjesto Bobana, a sada je svoje mjesto prepustio Pušiću. 

64' u jednoj gužvi u gostujućem šesnaestercu loptu je u mrežu pokušao sprovesti Lončar, ali ipak ostaje 2:1 za Bijelo-plave. 

64' žuti karton dobio je ponajbolji igrač gostiju, stoper Mudrac. 

62' Opet vodi Osijek! Henty se "sjurio" po lijevoj strani i onda u pravo vrijeme proigrao utrčalog Barišića koji je vrlo precizno, iako je pucao iskosa, pogodio sam donji lijevi kut za 2:1. 

62 GOOOOOL 2:1 - BARIŠIĆ

61' druga zamjena kod Petrocuba. Nema više u igri Tarasa, ušao je Patras. 

57' treću pravu prigodu imao je Marić nakon što mu je Bočkaj bacio loptu iz outa. Marić je pucao lijevom nogom sa 14 metara, no nije pogodio okvir vratiju. 

55' Mudražija je u solo produru, opet je pucao kao i u situaciji iz prvog poluvremena kada je zabio pogodak, no ovaj puta lopta odlazi iznad grede. 

54' Vremea je ušao umjesto Ivanova. 

46' počinje drugi dio susreta kojega prati nešto više od 3.000 gledatelja. Osječani će, očito, imati težu zadaću nego su to očekivali i oni sami i njihovi navijači, večeras u Gradskom vrtu. 

45' + 2 završeno je prvo poluvrijeme. 

45' + 2 još jedan pokušaj Marića, ovaj puta nogom, no opet bez uspjeha. 

45' žuti karton dobio je Lopa. 

42' Marić se izborio za situaciju iz koje je pucao, doduše iskosa s lijeve strane, Celeadnic je sačuvao mrežu. 

37' Henty je lijepo prošao lijevom stranom, vratio potom loptu u kazneni prostor, no Radeljić nije uspio donijeti novo slavlje Osječanima. 

36' Mudražija puca s 25 metara, nema promjene rezultata. 

26' sada su veliku šansu imali Moldavci. Nakon ubačaja Cojocarua z prekida Mudrac je sa 7 metara glavom prebacio vrata iako je u toj situaciji ostao neometan. 

25' Marić je pokušao glavom s 5-6 metara, no lopta ide pravo u naručje gostujućem vrataru. 

22' kapetan gostiju je poentirao s bijele točke, pa se upisao u strijelce baš kao i u Kišinjevu. Sada je sve posve izjednačeno u odnosu na prvi susret, odigran prije tjedan dana u Moldaviji. 

22' 1:1 - AMBROS (11m)

22' jedanaesterac za goste. Radeljić je srušio Cojocarua i sudac odmah pokazuje na bijelu točku.

21' Boban je ozlijeđen i ne može nastaviti igru. Ulazi Lopa. 

19' na drugoj strani pokušava Ivanov, također udarcem iz daljine, Malenica je to obranio. 

15' Loptu je imao Henty koji je zaustavljen prekršajem, no sudac je ispravno pustio prednost, a Mudražija sjajno opalio s 20-ak metara i naciljao sam desni kut! Sjajan gol za 1:0. 

15' GOOOOOL 1:0 - MUDRAŽIJA

12' stopostotna prilika za Hentyja! Prošao je nigerijski napadač po desnoj strani, pogurnuo loptu za Marića koji mu je odično vraća i Henty izbija sam ispred istrčalog Celeadnica. No, lopta za dvadesetak centimetara prolazi pokraj desne vratnice!

11' prva prava prigoda. Dobro su kombinirali Barišić i Henty, osječki je kapetan fino asistirao Bočkaju koji je pucao, ali su Moldavci to ipak uspjeli blokirati. 

5' dakako da su Osječani odmah dali do znanja svojim gostima da što prije žele postići pogodak...

1' počeo je susret u Gradskom vrtu. 

Glavni sudac je Massias s Cipra, odakle dolaze i njegovi pomoćnici Lazarou i Kalogirou. 

Petrocub igra u sljedećem sastavu: Celeadnic, Mudrac, Potirniche, Sandu, Cojocaru, Taras, Douania, Djou, Slivca, Ivanov i Ambros. 

Za Osijek od prve minute igraju: Malenica, Lončar, Radeljić, Šorša, Mioč, Mudražija, Mioč, Bočkaj, Boban, Marić i Henty. 

Nažalost, trener Zoran Zekić suočio se s još jednim problemom uoči ovoga susreta. Na bol u aduktoru požalio se Škorić, pa ga neće biti u momčadi, a umjesto njega zaigrat će Mudražija. 

Pozdrav svima, posebice navijačima Osijeka uoči ove iznimno značajne utakmice za Bijelo-plave!