Klub s kojim su Bijelo-plavi igrali u Europi odlučio dovesti našeg najboljeg igrača u svoje redove.

Borna Barišić napušta Gradski vrt i karijeru nastavlja u škotskom Rangersu! Potvrda je stigla u nedjelju u kasnim popodnevnim satima, a prethodno je osječki kapetan sve dogovorio s klubom koji je zaustavio Osječane na njihovom europskom putu ove sezone. Prošao je Barišić ovoga ponedjeljka i sve nužne liječničke preglede, jasno je da pritom nije bilo nikakvih problema i prepreka da bi i službeno postao novim članom Bearsa.

Sve se pritom nekako razvijalo filmskom brzinom jer prije samo četiri dana Borna je predvodio Bijelo-plave na Ibroxu, da bi ga škotski velikan odmah odlučio dovesti u svoje redove o čemu se „šuškalo“ i između dva ogleda u kvalifikacijama Europske lige…

Gerrard ga je odmah „pikirao“

Gerrard je jako zapeo za najboljeg igrača Osijeka. Sjećamo se kako ga je hvalio na press konferenciji u Gradskom vrtu prije onog prvog dvoboja koji je sretno otišao na stranu Rangersa. Već tada je popularni Stevie G naglašavao da je „igrač na lijevoj Osijekovoj strani iznimno kvalitetan i opasan“, a kada im je Barišić u četvrtak zabio i gol, očito je menadžer najtrofejnijeg kluba u Škotskoj odlučio krenuti u realizaciju transfera.

Borna se pozitivno očitovao o atmosferi na Ibroxu, a vjerojatno mu je i Nikola Katić prisnažio odluku da prihvati Gerrardov poziv i pridruži mu se u Premiershipu. Uglavnom, kapetan Osijeka se upravo protiv svoje nove momčadi oprostio od našeg prvoligaša, a da te večeri u Glasgowu toga nije ni bio svjestan.

Hvala kapetane, sretno dalje!

Bilo je i drugih ponuda, spominjale su se i atraktivnije i jače lige od škotske, no Barišić se odlučio za Rangers F.C. Najtrofejniji klub u Škotskoj je tako doveo još jedno ovosezonsko pojačanje, kako bi prvenstveno mogao ući u utrku sa Celticom i Aberdeenom za naslov državnog prvaka. Također, Borna će dobro doći svojim novim suigračima i u nastavku njihova europskoga pohoda.

Što se nas tiče, izvjesno je da će kapetan itekako nedostajati Bijelo-plavima jer je od početka sezone bio njihovo prvo ime, a svi znamo koliki mu je doprinos i u ostvarenju klupskih ambicija proteklih sezona. Za naš Klub je odigrao ukupno 124 utakmice i postigao 9 golova, uz tri nastupa za A reprezentaciju Hrvatske.

NK Osijek mu zahvaljuje na svemu i želi puno sreće i uspjeha u nastavku igračke karijere na Otoku!