U svemu su Osječani bili puno bolji, a u drugom poluvremenu i vrlo učinkoviti.

Dojam – Kompliciralo se u prvom poluvremenu, tražila neka suvišna rješenja kada se moglo reagirati brže i jednostavnije, pa dominacija nije okrunjena pogotkom. No, sve se promijenilo u drugih 45 minuta. Već je prvi ozbiljniji napad urodio plodom, gosti više nisu imali što čuvati, a kada bi krenuli prema naprijed, domaćin je koristio više prostora i zabio još dva gola. Puljani su samo jednom ozbiljnije zaprijetili i ništa nije ukazivalo da bi moglo biti ikakve neizvjesnosti. Najkraće rečeno – siguran nastup Osječana, ponovno potvrđena kvaliteta za visoke domete u državnom prvenstvu.

Akcija – Prvi pogodak u 49. minuti. Loptu je na desnoj strani primio Grgić uz out-liniju, potom je u sredini proigrava Kamenara koji filigranski točno u prazan prostor asistira utrčalom Hentyju. Nigerijac je osjetio trenutak, ušao između dvojice suparničkih igrača u šesnaesterac, a kada mu se vratar Čondrić približio u svome istrčavanju, vanjskim dijelom kopačke, lijevom nogom, majstorski ga je prevario i pogodio mrežu.

Statistika – Domaćin je imao posjed lopte od 57 posto, što i ne odražava posebnu nadmoć koja je bila očita, od početka do kraja utakmice. Nisu se Bijelo-plavi previše trošili, pa su i u tom smislu bili racionalni uz iskazanu učinkovitost. Uputili su sedam udaraca u okvir suparničkih vratiju, Istra 1961 samo jedan. U udarcima iz kuta bilo je 9-3, no najveća je razlika ipak bila u – kvaliteti.

Pojedinci – Henty zabija u kontinuitetu i to je nova Osijekova snaga. Drago nam je zbog Lončarevog dobrog nastupa i prvog pogotka jer je to mladi stoper zaslužio svojim radom i upornošću. Nemoguće je ne primjetiti Mudražijin angažman u sredini terena, to je igrač koji Bijelo-plavima donosi nužnu agresiju, a i najčešće dolazi u samu završnicu. Ovaj puta se izborio za kazneni udarac kojega je Hajradinović realizirao za 2:0.