Na turniru ŠN Budainka nastupile su dvije naše momčadi, a ona pod vodstvom Josipa Kovačevića je osvojila 1. mjesto.

Predpočetnici pod vodstvom Josipa Kovačevića (2010. godište) osvojili su turnir u organizaciji NK Budainka u Slavonskom Brodu. Na startu su svladali Željezničar iz Slavonskog Broda s 2:1 (Stažić 2), potom su bili bolji od Sibinja s uvjerljivih 9:0 (Kičin 4, Božić i Barić 2 i Jaman). Uslijedilo je četvrtfinale protiv domaće Budainke i pobjeda od 5:0 (Božić i Barić po 2 i Kičin), a u polufinalu je suparnik još jednom bio NK Željezničar s kojim se odigralo neriješeno 1:1 (Božić) i prošlo u finale boljim izvođenjem jedanaesteraca. U završnom ogledu za 1. mjesto naši su dječaci nadigrali Marsoniju čak sa 8:0 (Kičin 3, Vuksanović, Jaman, Tadić, Stažić i Božić). Enis Kičin proglašen je najboljim igračem turnira.

Početnici 2 treći među starijima

Na istom su natjecanju nastupili i Početnici 2 (2009. godište) koji su se hrabro i odlučno suprostavili nešto starijim protivnicima. Prvo su pobijedili Nopo 2008 s 2:0 (Marković i Sabo), zatim su istim rezultatom nadjačali Željezničar (Tomašević i Sabo), a protiv Sibinja je bilo 3:0 (Marković, Tomašević i Kolarević). Osijek je u četvrt-završnici svladao ŠN Legen u izvođenju jedanaesteraca, nakon što je prethodno bilo neriješeno 0:0, da bi u polufinalu uslijedio poraz od Cibalije 1:3 (Tomašević). U susretu za treće mjesto naša je momčad slavila protiv Vinogorca sa 4:1 (Sabo 2, Skeledžija i Kolarević). Andro Papac je izabran za najboljeg vratara, a momčad je vodio Matej Žitnjak.

Mlađi pioniri u Čakovcu

U Čakovcu je održan vrlo jaki međunarodni „Međimurec kup“ na kojemu su nastupili Mlađi pioniri. Krenulo se remijem protiv momčadi Fita Select Tokyo 2:2 (Živković i Perić), a Varaždin je svladan s 1:0 (Sopić). U utakmici protiv Legije iz Varšave bilo je 0:2, a protiv Međimurca je zabilježena pobjeda od 4:0 (Žulj 2, Konig i Perić). Uvjerljivo je svladana i DAC Dunajska Streda s 3:0 (Konig, Živković i Žulj), da bi se na kraju izgubilo od Sarajeva rezultatom 2:4 (Konig i Sopić), pa je završni plasman bio deseto mjesto.

Početnici drugi u Belom Manastiru

Juniori su nastupili na „Alpas kupu“ u Gorici uz dvije odigrane utakmice. S Lokomotivom je bilo 0:0, a u ogledu s Haladasem je zabilježen poraz od 1:3 (Pudić). Početnici su za vikend igrali u Belom Manastiru. Na putu do finala ostvarili su dvije pobjede, prvo protiv momčadi Nopo 2008 rezultatom 2:0 (Marković i Sabo), a nakon toga i u ogledu sa Selekcijom Baranje 10:0 (Jaman 4, Gagulić 3, Mikić 2 i Ižaković). U dvoboju koji je odlučivao o pobjedniku turnira bilo je neriješeno 1:1 s Jedinstvom (Jaman), te je osvojeno drugo mjesto.

Četverostruki ogled u Felcsutu

Četiri su naše mlađe kategorije putovale u mađarski Felcsut na odigravanje kontrolnih susreta protiv svojih vršnjaka iz Puskas Akademije. Kadeti su poraženi sa 4:0, Kadeti II su izgubili rezultatom 2:1 (Conjar), Pioniri II su odigrali bez pobjednika 1:1 (Marković), dok su Mlađi pioniri svladali domaćina sa 4:2 (Barić 2, Grgić i Majdenić). Prijateljski susret imali su Juniori II s Metalcem kojega su riješili u svoju korist s 5:0 (Pudić 3, Šipura i Vinogradac), dok su u Bilju igrali neriješeno 1:1 (Pudić).