Mladi Francuz (20) igra na poziciji zadnjeg veznog, Osijeku je posuđen iz slavnog Juventusa.

U redove osječkog prvoligaša stigao je mladi veznjak Roger Tamba M'Pinda. Vrlo je zanimljivo to što je u Gradski vrt došao iz talijanskog giganta Juventusa u kojem je nastupao za momčad U-23. Inače je Francuz iz Nyona, visok 187 centimetara, a ostati će zabilježeno da je ugovor s Osječanima potpisao upravo na svoj – 20. rođendan!

To mu je očito bila i rođendanska želja, postati članom našeg kluba, pa je i potpis stavio baš ovoga ponedjeljka, u svom je stilu prokomentirao sportski direktor Bijelo-plavih Alen Petrović.

Prilagodba na zahtjeve koji ga očekuju

M'Pinda će u Osijeku biti na jednogodišnjoj posudbi, a naš prvoligaš će potom imati mogućnost otkupa njegova ugovora. Prošle je sezone bio posuđeni igrač austrijskom drugoligašu WSG Wattensu u kojem je odigrao 21 utakmicu uz jedan postignuti pogodak i dvije asistencije. Primarna mu je pozicija zadnji vezni, koji će se nastojati nametnuti među Bijelo-plavima.

Preporuke za njega su dobre, krasi ga snaga i izdržljivost i sada je na stručnom stožeru da ga postupno pripremi za uvođenje u konkurenciju za najbolju momčad. Za očekivati je da će mu trebati određeno vrijeme za prilagodbu na novu sredinu i zahtjeve koji ga očekuju, no mlad je igrač i sigurno željan dokazivanja.

Suradnja s Juventusom

Tamnoputi Francuz je profesionalnu karijeru započeo u Bourgoinu, a kao 17-godišnjaka ga je put odveo u slavni torinski Juventus. Bio je jedno vrijeme na posudbi u Ascoliju, igrao u talijanskoj Primaveri, a dolazak u Gradski vrt je na neki način i početak suradnje NK Osijek i jednog od najboljih klubova Europe. Vjerujemo da je Rogeru iskustvo iz Austrije koristilo u igračkom sazrijevanju, prisjećajući se kako je iz druge austrijske lige prije nešto više od godinu dana došao i Robert Mudražija koji je u međuvremenu postao jedan od standardnih članova najboljeg sastava…

Imao je M'Pinda i drugih ponuda iz Austrije i Belgije, a „Juve“ ga je odlučio usmjeriti u Osijek…

 

#Repost @roger_tamba ··· ????

Objavu dijeli NK Osijek (@nkosijek)