Nisu Bijelo-plavi, nažalost, imali raspoloženih pojedinaca u svojim redovima, osim sigurnog vratara Malenice.

Dojam – Ništa Dinamo nije bio drugačiji od onoga kako su ga Osječani očekivali. Nije nešto posebno pritiskao goste niti je baš „pleo mrežu“ oko njihovih vratiju, ali je bio taktički discipliniran i odgovoran, čvršći u dvobojima, odlučniji kada je trebalo. Očitovalo se to i kod prvog pogotka kada je Theophile nadskočio Gutija, što je na neki način oslikalo i kompletan dojam na terenu. Bijelo-plavi su bili previše suzdržani, pa su rijetko dolazili u suparnički šesnaesterac, što je Modrima olakšalo posao. Nije Osijek imao pravu ideju, niti ritam igre koji bi „razvukao“ Dinamov vezni red i natjerao mu sigurnu obranu možda na pokoji kiks…

Potez – Igrala se 74. minuta kada je Dinamo preko Kadziora izveo korner s desne strane. Lopta je išla na prvu vratnicu, tamo je Dilaver vrlo spretno glavom prebacio loptu skroz na drugu stranu gdje je na dva-tri metra od vratiju Osijeka, doduše iskosa, bio vrlo uporni Theophile. Pucao je Francuz glavom i kada su već svi pomislili da će to biti njegov drugi pogodak na utakmici – Malenica je fantastično reagirao na gol-liniji i čudesnim refleksom sačuvao mrežu!

Pojedinci – U osječkim redovima samo je jedan pojedinac ovaj puta bio vrlo raspoložen, ali ne i dovoljan da bi se izbjegao poraz. Riječ je o vrataru Marku Malenici koji je još jednom u Maksimiru obranio nekoliko vrlo teških udaraca i tijekom svih 90 minuta bio vrlo siguran na svojim vratima. Nažalost, suigrači u polju ga nisu popratili na pravi način i Osijek je ostao praznih ruku.

Ključ – Znali su Modri da trebaju onemogućiti brze protunapade gostiju preko Hentyja i Bobana, a od svojih su vratiju udaljili i Marića i Hajradinovića. Osječani su sporo „nanosili“ loptu prema naprijed, nije bilo brzih otvaranja na krilnim pozicijama, pa su se akcije prekidale već u samome začetku. Osim toga, još jednom se pokazala osječka boljka, a to su defanzivni prekidi na čemu će se morati dodatno poraditi.