Sve bolja forma kadeta NK Osijeka dovela je do četvrte uzastopne pobjede i to bez ijednog primljenog pogotka u tim susretima. Ovog puta nastradala je Istra, a jednako uspješni protiv gostiju iz Pule bili su i pioniri.

PIONIRI: Osijek - Istra 4:1

Dečki pod vodstvom Ronalda Grnje su se na najbolji mogući način oporavili od teškog poraza koji su doživjeli kod Hajduka protekli vikend. U Gradskom vrtu su savladali neugodnu Istru, postigavši joj četiri pogotka, što je njihovoj čvrstoj obrani izuzetno teško napraviti. Sve je pokrenuo Adam Benić već u osmoj minuti te time olakšao svojim suigračima nastavak susreta.

Ipak, na odmor se otišlo rezultatom 1:0, a tek u drugom dijelu Osijek je dodao gas, nakon što je Belančić na samom otvaranju izjednačio. No, nije to dugo potrajalo, budući da je Dubravac samo dvije minute kasnije vratio domaće u vodstvo, a do kraja su za veliku pobjedu zabili još jednom Dubravac te Stupar, koji je ušavši s klupe zabio krasan gol.

Za pobjednike ovog susreta su nastupili Dubrovčić, Brezinšak (od 65.' Ciprić), Jahaj (od 57.' Zebec), Večerić, Barišić, Vladić, Benić, Brekalo (od 44.' Stupar B.), Zekan (od 67.' Škorić), Dubravac, Gagulić (od 44.' Bognar)

Tablicu, na kojoj se Osijek nalazi na petom mjestu, možete pogledati OVDJE

KADETI: Osijek - Istra 2:0

U sjajnoj formi nastavljaju igrati kadeti te time potvrđuje da je loš ulazak u drugi dio sezone bio samo trenutak loše forme. Protiv Istre je ostvarena četvrta pobjeda u nizu, a unutar tih susreta, momčad nije primila niti jedan pogodak.

Ipak, ovaj susret nije bio tako jednostavan. Osijek je kontrolirao igru, ali zatvorena formacija gostiju nije dozvoljavala prave prilike, pa je velika šteta za propuštenu sjajnu šansu iz 25. minute. Bez golova se igralo sve do 68. minute, kad je Plazonja, igrač koji je ušao krajem prvog dijela, pobjegao obrani te pogodio za 1:0.

Istra se tad napokon otvorila, a domaći to koriste za potvrdu pobjede. U posljednjim trenucima susreta je tako Marin Knežević zabio za 2:0. Trener Goran Popović izveo je postavu u kojoj su nastupili Nevistić, Lišnić, Marin, Soldić, Lukačević, Gačić, Begić (od 78.' Brlić), Knežević, Jakić (od 80.' Pilj), Žaper, Čikvar (od 35.' Plazonja).

Osijek je dodatno učvrstio drugu poziciju ljestvice, koju možete pogledati OVDJE