Trener Ivo Šušak i najbolji igrač Aljoša Vojnović ističu maksimalnu odlučnost da bijelo-plavi u nedjelju budu pravi i susret protiv Zadra okončaju pobjedom. Na vrata se vraća Zvonimir Mikulić, a u napadu će započeti Sasha Aneff

Nekako je mirno u Gradskom vrtu, iako nedjeljna utakmica protiv Zadra bitno može usmjeriti i odrediti sudbinu našeg nogometnog prvoligaša u završnici sezone. No, igrači i stručni stožer nastoje svaki trening i aktivnost uoči iznimno važnog ogleda s izravnim konkurentom usmjeriti na što bolju pripremu i to u svakom pogledu. Ne samo onom na planu igre, nego i onom drugom, podjednako značajnom, često i važnijem – psihološkom. Takvo je ozračje bilo i na konferenciji za novinare, na kojoj je, kao i obično, uvodnu riječ imao kormilar bijelo-plavih Ivo Šušak:

"Ne bih bio iskren kada bih rekao da je to utakmica kao i svaka druga jer nije. Ona za nas, za mene kao trenera, moje igrače i naš klub, ima ogromnu važnost. Ne volim u nogometu govoriti o povijesnim dvobojima, ali je ovaj nedjeljni uistinu iznimno značajan. Vodio sam u svojoj karijeri puno susreta u kojima je ulog bio velik, no moram reći da su to najčešće bili ogledi u borbi za vrh ljestvice. No, sada  je situacija i za mene drugačija", pričao je Šušak.

Jasno je da će njegova momčad morati od samog početka tražiti put do pobjede koja bi Osječanima donijelo bodovno izjednačenje sa Zadrom od kojega bi, u tom slučaju, bili bolji u međusobnim dvobojima što također može biti itekako bitno na kraju sezone.

"Tražili smo pobjede i na prethodna dva gostovanja, u Koprivnici i Zagrebu, no uspjeli smo uzeti samo jedan bod od mogućih šest. Sada smo u situaciji da  je samo trobod naš izbor. Unatoč tomu, ne smijemo srljati iako je jasno da ćemo i momčad i igru postaviti izrazito napadački."

Što se sastava tiče opet će biti određenih promjena. Primjerice, na vrata se vraća oporavljeni Zvonimir Mikulić, a od prve minute igrat će i Urugvajac Aneff...

"Lončarić nije loše branio protiv Belupa i Lokomotive iako je primio četiri gola za koje ne snosi krivicu. Međutim, Mikulić je prethodno u pet nastupa dobio tri pogotka i on će biti između vratnica. Kada je Aneff u pitanju, činjenica je da je u Kranjčevićevoj pokazao odlike upotrebljivog napadača koje moram respektirati."

Na pressici je bio i najbolji osječki igrač Aljoša Vojnović koji je sada i prvi klupski strijelac. O njegovom učinku i ovaj puta će dosta toga ovisiti, iako će on uvijek u prvi plan staviti kolektiv...

"Jasno je da smo svi svjesni što nas očekuje. Iako moramo osvojiti sva tri boda, grča na terenu ne smije biti. Rekao bih da je atmosfera u svlačionici vrlo dobra i da vjerujemo kako ćemo dobre  igre napokon materijalizirati i pobjedom. Idealno je da nam sada dolazi upravo Zadar kojem smo najbliži na tablici, bez obzira na njihove rezultate u drugom dijelu sezone. Znamo da igraju čvrsto, da su dosta toga poprimili od svoga trenera, ali sam i dalje uvjerenja da smo bolja momčad. Naravno da to moramo potvrditi na terenu jer stalne priče o našoj kvaliteti i o tomu da nam nije mjesto na samome začelju ništa ne vrijede ako mi u nedjelju ne ostvarimo cilj", zaključio je Aljoša.

Vojnović veliku potporu očekuje s tribina, a veseli ga i Kohortina proslava rođendana:

"Onaj tko nije igrao nogomet ne zna što znače navijači i njihova podrška. Bio sam u klubovima gdje se domaće utakmice igraju u kazališnoj atmosferi, a Gradski vrt je neka sasvim druga priča. Zato i domaći teren mora biti naša velika prednost. Siguran sam da ćemo imati pravo navijanje i da će Kohorta doći u velikom broju."