Sada već iskusni veznjak vjeruje kako je Osijek u stanju slavili i u Splitu, a ne samo pobjeđivati na domaćem terenu.

Jedan od onih osječkih prvotimaca koji je uvijek u prvom planu kod svakog trenera, ako nije ozlijeđen ili zaustavljen u nastupu zbog žutih kartona, već je duže vrijeme Tomislav Šorša.

Izdanak osječke škole nogometa, često i previše samozatajan, kako na terenu tako i izvan njega, ali uvijek u službi kolektiva. Čak i previše jer mu se znalo događati da i u sasvim izglednim situacijama za gol, traži rješenja u asistencijama za nekog od suigrača... No, Šoki je jednostavno takav i teško ga je nogometno „preodgajati“ u tom smislu jer je uvijek puno više radio za druge, nego za sebe. Kada je, općenito, riječ o momčadi Osijeka, njezin neizostavni član je naglasio kako je raspoloženje na višoj razini nego unatrag tjedan dana: 

- Bolja je situacija nego što je bila, ne puno doduše, ali je ipak bolja. Mi smo uspjeli dobiti Zadra kao izravnog konkurenta u prošlom kolu, a bitno nam je i da Istra nije pobijedila jer bi nam tada ostala na ne baš mala četiri boda prednosti, a ovako je ipak na dva. Do kraja prvenstva će to biti prava, muška borba na koju smo spremni. Treba razmišljati na način da nam se u svakoj utakmici pruža prilika za sva tri boda, a ne se previše zamarati protivnicima. Dakle, idemo i u Split na pobjedu, rekao nam je Šorša.

Psihološki je za Osječane itekako bitno da u iduće odmjeravanje snaga u borbi za bodove ne ulaze kao najslabije plasirana momčad HNL-a. I pouzdani osječki veznjak priznaje da je uloga „fenjeraša“ itekako opterećujuća...

- Kako ne?! Onda dođe do onog neželjenog pritiska koji nas sputava na terenu, što se vidjelo i nakon primljenog gola protiv Zadra. Zaista nije lako igrati u takvim okolnostima, posebno više utakmica za redom, onda ne možeš s loptom, u nekim trenucima, napraviti ni ono najjednostavnije jer se bojiš pogreške. Puno je lakše kada se pobjeđuje, onda u sljedeće dvoboje ulazimo hrabriji i ne sumnjam da ćemo takvi biti i u Splitu.

Nikoga nije lako pobijediti u završnici sezone, no uzdaju se bijelo-plavi u spoznaju da im izravni suparnici dolaze u goste, što će ipak biti prednost:

- Znam da nije lako redom sve pobjeđivati, ali će još teže biti onima koji će nam dolaziti u goste. Mislim pritom i na Zagreb i na Istru i na Slaven Belupo. Mislim da je realno očekivati da ostvarimo maksimalan učinak u tim utakmicama, no nitko se ne treba zavaravati da su ti bodovi već unaprijed uknjiženi. Daleko od toga!

Idemo se prvo posvetiti Splićanima koji vas ove nedjelje dočekuju u svom Parku mladeži...

- Mnogi su mislili da neće uspjeti preskočiti Hajduk u polufinalu Kupa, ali su ipak izborili finale, a to ne može momčad koja nema odgovarajuću kvalitetu. Ne treba na Split gledati kroz onaj susret kojega smo prije više od dva mjeseca odigrali u Gradskom vrtu jer je onda nama doslovno sve polazilo za nogom, pa smo ih deklasirali. Sada će biti kudikamo teže, zapravo neusporedivo. Doduše, oni će biti prilično iscrpljeni nakon srijede, iako to ne mora ništa značiti, budući da su osokoljeni velikim uspjehom. Što se nas tiče, moramo dati sve od sebe, zaigrati na pobjedu, pa što bude. Utakmica će svakako biti zanimljiva.

Što se njegove forme tiče, Šorša je zadovoljan jer u posljednje vrijeme igra dobro u kontinuitetu, a otkako nema Kurtovića ima i odgovornu kapetansku zadaću:

- Nije loše, tako i drugi kažu, barem oni koji su zaduženi za vrednovanje učinka svakog pojedinca na terenu. Naravno da uvijek može i bolje, međutim, sada je jedino važno ostvariti cilj, a to je ostati u Ligi. Sve drugo, što se tiče bilo kojeg igrača, ostaje po strani.