Ozljedom dirigenta igre, bijelo-plavi su izgubili kontrolu u sredini terena, što je protivnik iskoristio i u drugom poluvremenu preokrenuo rezultat

Teško se Ivo Šušak jučer pomirio sa činjenicom da je njegova momčad ostala bez ijednog boda  iako je u Parku mladeži imala vodstvo od 2:0 do 55. minute susreta. Osijek je, nažalost, olako kapitulirao i dodatno si otežao posao u spašavanju prvoligaškog statusa. Zato je i trener bio rezigniran, prikrivajući duboko u sebi svoje razočaranje koje ne želi prenijeti na igrače. Na konferenciji za novinare po svršetku utakmice je izjavio:

"Prvo, čestitam Splitu na zasluženoj pobjedi! Presudan trenutak susreta bio je izlazak ozlijeđenog Vojnovića jer smo ostali bez kontrole u sredini terena. Jamak je ostao usamljen, a ostali igrači nisu takvi po svojoj vokaciji da nadomjeste Aljošin izostanak. Osim toga, pritisak pozicije na tablici očito nas itekako sputava, pa je ispalo da smo prerano postigli golove. Da smo, možda, kasnije poentirali, vjerojatno bi nam bilo lakše, ovako su nam igrači cijelo vrijeme razmišljali o kraju utakmice, a Split je bio furiozan u drugih 45 minuta. Imali smo i mi, doduše, neke svoje prilike u tom razdoblju, no više nismo uspjeli zabiti."

Osijek je ostao bodovno izjednačen sa Zadrom na začelju, a bijelo-plavi i u sljedećem kolu moraju u goste. I to – vodećem Dinamu:

"Znam da je ovakav ishod utakmice sa Splitom ostavio traga, ali bi bilo katastrofalno predati se već i prije ogleda s prvakom. Svaki je dvoboj nova šanda se osvoji nešto, pa i taj sljedeći u Maksimiru. Naravno da će nam izostanak Vojnovića biti veliki hendikep, mi nemamo takvog igrača da bismo ga adekvatno zamijenili, ali ćemo morati pronaći neko rješenje", rekao je Šušak.

Vulićev pomoćnik Mladen Pralija bio je vrlo zadovoljan konačnim raspletom iako se mnogima na stadionu nakon prvog poluvremena činilo da će Split ostati bez ijednog boda:

"Loše smo ušli u utakmicu, valjda i zbog fizičke i emocionalne ispražnjenosti nakon ogleda s Hajdukom. Nismo bili pravi, a Osječani su to odlično iskoristili i zabili nam golove. No, dogovorili smo se u poluvremenu da moramo biti puno agresivniji u nastavku i da ništa nije izgubljeno jer se rezultat može promijeniti u svega nekoliko minuta. Bilo nam je najvažnije ne izgubiti i dopustiti Osijeku da nam se primakne na samo četiri boda. Drugo poluvrijeme smo bili odlični i čestitam igračima na vrlo važnoj pobjedi", zaključio je Pralija.