Imali su bijelo-plavi neke svoje prigode, ali je nakon vodećeg pogotka ubojitog Pavičića sve proteklo u znaku dominacije „Modrih“

Ništa bijelo-plavi nisu mogli protiv najbolje momčadi HNL-a. Uvjerljivo su poraženi, a jedino razdoblje utakmice u kojem su bili ravnopravni i opasnije prijetili odnosi se na prvih dvadesetak minuta. No, čim je Dinamo došao u vodstvo, lijepim pogotkom Domagoja Pavičića (Osječanima redovito zabija, bilo je tako i u dresu Lokomotivi, op.a.), domaćin je zagospodario terenom i očitovala se razlika u kvaliteti koja je posebice došla do izražaja u drugom poluvemenu. Svjestan je toga i trener Osijeka Ivo Šušak koji je na konferenciji za novinare po svršetku susreta u Maksimiru objektivno istaknuo:

"Bili smo prilično iscrpljeni onakvim gubitkom bodova u ogledu sa Splitom i to se odrazilo i u ovom našem nastupu. Imali smo u prvom dijelu neke situacije iz kojih smo mogli nešto više napraviti, međutim, Dinamo je prekvalitetan suparnik da bi nam nekom svojom većom pogreškom dopustio realizaciju. Vidjelo se i ovaj puta zbog čega su najbolji i toliko dominantni u Ligi. Protiv takve momčadi teško je nešto više napraviti", izjavio je Šušak.

Upitan kako je zadovoljan igrom nekih prvotimaca koji su, nakon dužeg sjedenja na klupi ili tribinama, dobili priliku zaigrati od prve minute, osječki je kormilar odgovorio:

"Nisam nezadovoljan. Primjerice, Lukić je odigrao sasvim solidno i mogu reći da je opravdao ukazano povjerenje, naznačivši da može i u predstojećim utakmicama ozbiljno konkurirati za poziciju stopera. Općenito, ne mogu reći da dečki nisu dali onoliko, koliko su objektivno mogli i nemam im što zamjeriti. Naprotiv."

Osječanima ostaje jako teška borba u preostalih pet kola, a jako puno im znači predstojeći dvoboj  protiv Zagreba u Gradskom vrtu...

"Vjerujem da ćemo tu utakmicu odigrati najbolje što znamo, pružiti maksimum na terenu u što uopće ne sumnjam kao i u to da ćemo osvojiti bodove. Poslije ćemo imati još dva domaća ogleda, računam na maksimalan učinak pred našom publikom, nadajući se da možemo nešto osvojiti i na Poljudu, odnosno Kantridi", dodao je Šušak.

Trener Dinama Zoran Mamić baš i nije bio osobito zadovoljan igrom svoje momčadi, unatoč uvjerljivom trijumfu:

"Imali smo u momčadi pet rekovalescenata i to se osjetilo u ritmu kojega smo pokušavali nametnuti. Nije to baš bilo na nekoj posebnoj razini, posebno u prvih 45 minuta. Osim toga, neki su nam pojedinci, poput Ademija, bili prenervozni, što je bio i razlog njegove ranije zamjene. Neki drugi (Fernandes, op.a.) nisu pokazali dovoljno ozbiljnosti, a s druge strane – pozitivan je primjer mladog Pavičića. Više sam očekivao od Ćorića koji je, doduše, postigao lijep pogodak, ali igrač njegova potencijala može i mora bolje. S pobjedom sam zadovoljan, a žao mi je što nismo iskoristili barem još neku od brojnih prilika u drugom poluvremenu", istaknuo je mlađi Mamić.