Opet su bijelo-plavi došli do iznimno važnih bodova  uz značajnu navijačku potporu, posebno u završnici susreta

U redovima osječkog nogometnog prvoligaša vladalo je zadovoljstvo nakon jučerašnjeg trijumfa nad Zagrebom koji je bijelo-plave trenutno „smjestio“ na priželjkivano osmo mjesto na tablici, iako Zadar i Istra tek trebaju odigrati svoje utakmice 32. kola HNL-a. Nije to bila igra za pamćenje, niti je bilo puno prigoda, no Osijek je ipak djelovao opasnije, bez obzira što je u nastavku susreta protivnik imao više od  igre i nekoliko svojih šansi koje su, srećom po Osječane, ostale neiskorištene...

"Teška utakmica, uostalom, znali smo da će biti takva. Nije lako igrati u grču i s velikim imperativom pobjede, ali su igrači ostvarili ono što nam je bio imperativ i zato im stožer upućuje čestitke. Dobro smo ušli u susret, ostvarili smo nadmoć, postigli pogodak tijekom takve dominacije, protivniku u prvom dijelu nismo omogućili neke ozbiljnije prijetnje, osim jedne situacije na samom početku. U nastavku je Zagreb promijenio koncepciju, zaigrao s dvije klasične „špice“ i više nismo imali veći posjed lopte, no ipak smo stvorili određene šanse za povećanje vodstva. Doduše, svoje su prijetnje imali i gosti, a najvažnije je da smo uspjeli zadržati prednost do samog kraja i to uz veliku navijačku potporu, stoga se Kohorti i ostalim gledateljima i ovaj puta posebno zahvaljujemo", rekao je na konferenciji za novinare Tihomir Rudež, pomoćnik Ive Šuška kojemu je, kako nam je rekao, pao šećer i nije se osjećao najbolje neposredno nakon utakmice.

Trener, ujedno i predsjednik Zagreba Dražen Medić inače je u zapisniku prijavljen kao predstavnik kluba, pa na pressice dolazi Željko Kopić kojemu mnogi pripisuju najveće zasluge za iznenađujuće velik bodovni učinak „pjesnika“ iz Kranjčevićeve:

"Naravno da smo i u Osijek došli pobijediti jer takav pristup imamo uoči svake utakmice, pa ni Gradski vrt nije bio izuzetak. Ostavili smo Bobana na klupi jer smo znali da će domaćin krenuti agresivno tražeći put do pobjede. Naša je zamisao bila da ga onemogućimo zgusnutom sredinom terena u jednoj inačici rasporeda 4-3-3 koji bi se pretvorio u 4-6-0, bez izrazite „špice“, ali s pokretljivim veznjacima. Kada se suparnik malo „ispuhao“, ubacili smo dvojicu odmornih napadača i bili smo puno opasniji, mogli smo izjednačiti, ali ovaj puta se nismo iskazali u realizaciji. Osječanima čestitam na pobjedi i želim im ono što svi znate da želim", izjavio je osječki trener na klupi Zagrebaša.

Dodajmo na kraju da su treće žute kartone jučer dobili Antonio Perošević i Nermin Jamak koji će zbog toga propustiti gostovanje kod Hajduka u sljedećem kolu.