Danas je održana još jedna sjednica Nadzornog odbora Nogometnog kluba Osijek. Osnovne zaključke prenosimo u službenom klupskom priopćenju:

1. šefu stručnog stožera Tomislavu Rukavini izglasano je jednoglasno povjerenje i on će 4. siječnja 2015. godine povesti momčad na pripreme za nastavak sezone.

2. trener će u svom izvješću iznijeti razloge i svoj stav glede rezultatskog podbačaja tijekom minule jeseni, pojedinačno ocijeniti učinak svakog igrača i očitovati se na koga (ne)računa u drugom dijelu ligaškog natjecanja. Po tom će pitanju svakako doći do određenih promjena, a one će biti usuglašene s trenerom.

3. Uprava će nastojati osigurati igračka pojačanja za proljetni dio prvenstva na pozicijama koje su se pokazale kritičnima. Inicijalni razgovori oko toga su već započeli, pri čemu, dakako, Klub mora voditi računa i o financijskim okvirima pri dovođenju novih igrača.

4. kao jedan od ozbiljnih razloga skromnog bodovnog učinka ističemo i drastične i opetovane sudačke pogreške na štetu NK Osijek, koje su bitno utjecale na rezultat u više naših utakmica tijekom protekle jeseni.

5. od momčadi se u svakom slučaju očekuje maksimalno ozbiljan i odgovaran pristup i potpuno podređivanje svim profesionalnim obvezama, kako bi Klub ostvario svoje rezultatske ciljeve.

6. Klub ostaje ustrajan u rješavanju svega što se odnosi na završni proces predstečajne nagodbe, odgovorno preuzimajući zahtjevne financijske obveze koje treba rješavati u vrlo kratkom vremenskom razdoblju.

7. izražavamo zadovoljstvo što je nadzorom Sportske inspekcije utvrđeno da nisu uočeni bilo kakvi nedostaci, propusti i nepravilnosti u radu NK Osijek.

8. iduća sjednica Nadzornog odbora bit će održana za sedam dana, u ponedjeljak, 22. prosinca 2014. godine.