Osijek još nije slavio u Parku mladeži, ali to su priče na koje se trener ne želi osvrtati. Moguća samo jedna promjena u početnoj jedanaestorici.

Nogometaši Osijeka stigli su u Split gdje ih sutra navečer očekuje susret 3. kola državnog prvenstva protiv „crvenih“ u Parku mladeži. Među igračima na koje Dražen Besek nije mogao računati za ovo gostovanje ponovno su rekovalescenti Perošević, Štrkalj i D. Mihaljević, dok novopridošli Šarić još nema pravo nastupa. No, šefa stručnog stožera to ne brine previše...
- Treba se puno više koncentrirati na one igrače koje imamo na raspolaganju jer će oni biti na terenu, a ne oni koji su ostali u Osijeku. Odigrali smo dvije dobre utakmice na startu, želimo nastaviti taj kontinuitet, naravno i kada je rezultat u pitanju. Ozračje u momčadi i oko nje je dobro, zadovoljan sam radom na treninzima i nadam se najboljem, kao i uvijek, uostalom, pričao nam je Besek.

Što se sastava tiče, nema nekih posebnih nepoznanica niti većih dvojbi. Povjerenje će ponovno dobiti igrači koji su iznijeli najveći teret u prva dva kola jer je treneru itekako važno standardizirati najbolju momčad:
- To je uvijek bitno, onda se lakše dolazi i do željenih rezultata. Nismo do sada nešto posebno mijenjali, nećemo ni ovaj puta. Eventualno ćemo imati jednu promjenu u odnosu na startnu postavu koju smo suprostavili Dinamu. Igrači znaju što im je činiti na terenu, poznati su im naši zahtjevi i nadam se da će glavninu toga ispuniti u predstojećih 90 minuta.

Kada je o Splićanima riječ, Besek ne dvoji da će subotnja utakmica biti poprilično zahtjevna jer je i Split dobro otvorio novu sezonu:
- Drago nam je što se u medijima ovaj dvoboj najavljuje kao derbi jer smo i oni i mi osvojili četiri boda u prvim susretima. Splićani su dosta toga promijenili u svojoj momčadi, imaju dosta novih igrača, ali izgledaju dobro. Istina je da nemaju navijačku atmosferu na tribinama svoga stadiona, međutim, to i nije toliko bitno jer ne igraju gledatelji. Kolega Vulić je ambiciozan trener, voli agresivnu igru, to prenosi i na svoje igrače i moramo na tom planu odgovoriti istom mjerom, po mogućnosti još i bolje.

Što se rezultatskih očekivanja tiče, jasno je da Osijek želi prvenstveno ostati neporažen, vrebajući svoju šansu za osvajanjem punoga plijena...
- Ne postavljam nikakve imperative pred svoje igrače, niti ću ih postavljati u nastavku sezone. Prvenstveno želim da bez ikakvog grča odigraju utakmicu, postave se hrabro i odgovorno, maksimalno koncentrirano već i prije nego li lopta krene s centra. Ne sumnjam da će se i nama ukazati poneka prilika, kao što je to bilo i u dosadašnjim ogledima. Moramo vjerovati u uspjeh, a ne razmišljati na način „igramo u gostima, pa što bude“. Zato me ne zanimaju nikakve tradicije, niti općenito prihvaćam bilo kakve alibije u tom smislu. Naravno da respektiramo domaćina, no sigurno nismo došli na izlet. Idemo pokušati uzeti najviše što možemo, zaključio je Dražen Besek.