Nakon izvrsnog starta u prvenstvu nogometaši Osijeka pokušat će u Splitu ostati neporaženi...

                                         SPLIT  -  OSIJEK 2:1

 

 

Kobne su za goste s Drave bile tri minute prvog dijela susreta, od 21. do 24., kada su primili dva gola te je Split došao do značajne prednosti. Imali su Besekovi izabranici svoje prigode, preko Radotića i Šorše do odlaska na odmor, ali rezultat nisu uspjeli smanjiti do 66. minute kada je zabio Šorša. Veliku, idealnu šansu za poravnanje propustio je Aganspahić u završnici ogleda kada je prebacio vrata, pa se može reći da Osječani imaju za čime žaliti iako nitko ne može osporiti zasluženog pobjede domaćina. Pozdrav iz Splita!

90' + 4 utakmica je završena pobjedom domaćina, a Osijek je doživio svoj prvi poraz u ovom prvenstvu.

90' + 4 Maslać je pucao glavom, samo korner za bijelo-plave...

90' +2 žuti karton Obšivaču zbog zadržavanja igre.

90' finiš je susreta u Parku mladeži, a igrat će se četiri minute nadoknade.

88' posljednji puta večeras mijenja i Vulić. Iz igre povlači Simonovskog, a uveo je Tomaševića.

85' kakvu je sada šansu propustio Aganspahić! Taj mladić nikako da namjesti "nišan", sada je sa 13-14 metara prebacio vrata iako je to bila odlična situacija za izjednačenje.

84' čim je ušao Grgić je odmah bio u šansi, ali je ipak iskazao previše neodlučnosti, pa je izostao završni udarac ili pak asistencija nekome od suigrača u napadu...

84' evo i posljednje izmjene kod Osječana: ulazi Grgić, a izlazi Matas.

82' sada je karton dobio i Maslać.

81' prisilna izmjena u sastavu Splita: ozlijeđenog Bagarića mijenja Mrkonjić.

78' sada je požutio Ugarković zbog oštrog starta nad Bagarićem.

76' sigurno će Osijek nastaviti pritiskati ne bi li došao do izjednačenja... Nadamo se još ponekoj prigodi za gol.

72' javna opomena za Aganspahića.

69' dobro je pucao Majstorović, lopta je išla pod gredu, a Mikulić je lijepom paradom sačuvao mrežu.

66' Čuljak je dobro ubacio loptu u šesnaesterac, Rugašević je mogao puno bolje reagirati, a njegovu je neodlučnost iskoristio Šorša, odlično primio loptu i potom uputio neobranjiv udarac sa 11-12 metara u desni kut nemoćnog Zagorca.

66' 2:1 - ŠORŠA

65' druga izmjena u momčadi Osijeka. Igru je napustio Arsenić, a u nastavku utakmice gledat ćemo Ugarkovića.

61' još jednom je priprijetio Špehar, Mikulić je uz dosta poteškoća spriječio ulazak lopte u mrežu.

60' prva zamjena igrača u splitskom redovima: na klupu odlazi Bilbija, a ušao je Pervan.

58' Bagarić je mogao i bolje reagirati u ovoj situaciji, no njegov je udarac bio nedovoljno precizan iz prilično obećavajuće pozicije.

53' Lesjak je imao lijepu prigodu poslije ubačaja Čuljka, ali je primao loptu na prsa umjesto da je pokuša glavom s nekim desetak metara uputiti prema vratima.

53' Špehar je pucao glavom, Mikulić je to obranio.

50' Park mladeži je tradicionalno neugodan za osječke nogometaše što se potvrđuje i ove subotnje večeri. Ipak, ima dosta vremena do kraja susreta, pa se nadamo boljem ishodu od ovoga...

46' počelo je drugo poluvrijeme.

45' +2 kraj je prvog poluvremena koje je apsolutno pripalo Splićanima, iako su Osječani, preko Šorše, imali veliku priliku barem smanjiti rezultat.

45' igrat će se još dvije minute sudačke nadoknade.

45' žutim je kartonom kažnjen domaći stoper Rrahmani koji je zaustavio Mandića u prodoru.

43' veliku šansu propustio je Šorša nakon asistencije Mandića. Šorša je ušao u kazneni prostor imao prostora i vremena za udarac, ali je loptu poslao pokraj desne vratnice. A moglo je biti 2:1...

40' nakon Lukićeva izlaska iz igre, uz Maslaća u stoperskom paru igra Lesjak, dok se Aganspahić pridružio Mandiću u napadu.

40' Bagarić je snažno pucao iz daljine, Mikulić je odbio loptu i na taj način sačuvao mrežu.

39' odlučio je Besek uvesti prvog igrača s klupe. To je napadač Aganspahić koji ulazi umjesto stopera Lukića.

37' evo i prvog osječkog udarca na suparnička vrata. Čuljak je ubacio za Radotića koji je odmah pucao, međutim, pravo u domaćeg čuvara mreže.

34' mirno sada Splićani kontroliraju igru, čvrsto držeći sredinu terena i ne dopuštajući gostima da se opasnije primaknu Zagorcu.

32' Vidovićev ubačaj iz prekida bio je prilično neugodan za Mikulića koji je ipak uspio primiriti loptu na samoj gol-liniji.

30' sada je Split imao idelanu prigodu za još jedan pogodak. Simonovski je izmaknuo Lukićevoj kontroli, izbio sam ispred Mikulića, ali je prebacio i njega i okvir vratiju.

29' opet prijeti Špehar, ovaj put udarcem iz daljine, srećom pa je lopta pogodila Simonovskog, pa nije ni došla do gostujućih vratiju.

24' Evo novog pogotka Splićana i sada je već dva gola razlike. Lukić je pokušao izbiti loptu daleko od kaznenog prostora, Čuljak je nije uspio primiriti na lijevom boku, a Vidović je ponovno ubacio u sredinu gdje je pogriješio Matas, a to je iskoristio Špehar i poentirao za 2:0. Tako je Dino Špehar opet koban za svoj matični klub...

24' 2:0 - ŠPEHAR

23' znali smo koliko je Blagojević opasan iz prekidan, nažalost, uvjerili smo se još jednom. Ponovno je zabio bijelo-plavima kojima je definitivno jedan od najneugodnijih igrača u HNL-u.

21' majstorski je pogodio Blagojević iz slobodnog udarca sa 18 metara. Prebacio je "živi zid" i loptu poslao u sam desni gornji kut za vodstvo "crvenih".

21' 1:0 - BLAGOJEVIĆ

19' žuti karton, prvi na utakmici, dobio je Lesjak.

19' dobra kontra Osijeka, ali Čuljak ne pronalazi s lijeve strane Šoršu ili Lesjaka koji su bili u šesnaestercu...

15' Split ima češće loptu u posjedu, no takva lagana inicijativa ne donosi opasnije pokušaje.

10' vidi se od početka taktička zamisao trenera Beseka da posebnu pozornost posveti splitskom "playmakeru" Blagojeviću za kojega je zadužen Lesjak.

8' još nema situacija na terenu koje bi zavrijedile poneku riječ ili rečenicu više...

5' sada je još pokoja stotina gledatelja više u Parku mladeži, a samo otvaranje dvoboja ne donosi veća uzbuđenja.

1' utakmica je upravo započela.

Iako su Split i Osijek trenutno na samom vrhu ljestvice, to ipak nije privuklo gledatelje na tribine. Već je uobičajeno da Split ima mali broj navijača na svom stadionu, a trenutno ih je najviše 500. Doputovala je i Kohorta, pa je na gostujućoj tribini 40-ak osječkih fanova.

Glavni je sudac Vidulin iz Kanfanara, a njegovi su pomoćnici Krmar i Ambrinac, obojica iz Zagreba.

Evo i početne splitske jedanaestorice: Zagorac, Obšivač, Majstorović, Rrahmani, Rugašević, Blagojević, Vidović, Bilbija, Špehar, Bagarić i Simonovski.  Pričuve su: Duka, Miljković, Roglić, Vrkoč, Tomašević, Pervan i Mrkonjić.

Bijelo-plavi će večeras igrati u sljedećem sastavu: Mikulić, Matas, Lukić, Maslać, Arsenić, Kurtović, Radotić, Lesjak, Šorša, Čuljak i Mandić. Na klupi su: Žitnjak, Džolan, Ugarković, Anić, Grgić, Špoljarić i Aganspahić.

Osijek je na svom drugom ovosezonskom gostovanju, a domaćin mu je momčad Splita koja je u otvaranju HNL-a također osvojila četiri boda. U osječkim redovima ni ovaj puta nema nedovoljno spremnog Peroševića, odsutan je i mladi Štrkalj dok novopridošli Šarić još nema pravo nastupa.

Pozdrav iz splitskog Parka mladeži!